Istraživačka sekcija

Istraživačka sekcija Feniksa nastala je s ciljem promicanja Hrvatskih studija  i pridonošenja kvaliteti studiranja na Hrvatskim studijima preko osmišljanja radova iz područja psihologije i njihovih izlaganja na znanstvenim konferencijama te objavljivanja u časopisima.

Istraživačka sekcija Feniksa pridonijeti će ugledu studija psihologije Hrvatskih studija te iskustvu studenata psihologije kroz ciljeve:

  1. Smišljanje i ostvarivanje kreativnih ideja iz područja psihologije
  2. Stjecanje iskustva u planiranju i provedbi istraživanja
  3. Razvijanje kreativnog i kritičkog razmišljanja
  4. Suradnja i povezivanje studenata psihologije različitih godina studiranja
  5. Upoznavanje mlađih studenata sa metodologijom, načinom provedbe istraživanja i općenito znanstvenim pristupom psihologiji

Prezentiranje rada i upoznavanje javnosti sa studijem psihologije Hrvatskih studija i Klubom studenata Feniks preko mogućih konferencija, časopisa itd.


Objavljeno: 2. 12. 2016. u 13:43
Uređeno: 2. 12. 2016. u 13:59
Marina Štambuk

Ove godine članovi istraživačke sekcije bavili su se sljedećim temama u psihologiji:

1. Razlike u samopoštovanju između razina učestalosti konzumacije marihuane

2. Povezanost zadovoljstva izgledom i rizičnog seksualnog ponašanja

Studenti su sudjelovali s ovim temama na IV. sarajevskim danima psihologije, XX. danima psihologije u Zadru i na Psihoziju u Zagrebu.

Kolegica Jelena Žipovski je napisala izvještaj s konferencije u Zadru:

''U Zadru se 19.-21.5.2016. održala konferencija „Dani psihologije u Zadru“ koja se kao takva održava već 37 godina u organizaciji Filozofskog fakulteta u Zadru. Konferencije su ove godine posjetile kolegice Vera Vrbanić, Helena Deisinger, Marta Šojat i Jelena Žipovski s autorskim istraživanjem „Razlike u samopoštovanju između razina učestalosti konzumacije marihuane“ koje su predstavile kao poster plakat prezentaciju. Na koferenciji je sudjelovalo više od stotinjak izlagača među kojima i profesori s našeg fakulteta. Također, u studentskoj sekciji Hrvatskih studija prisustvovalo je više od 20-ak aktivnih i pasivnih sudionika. Od mnoštva predavanja istaknule su se teme LGBT zajednica, osobina ličnosti, ljubavnih odnosa te validacije raznih skala. Skup se može se pohvaliti odličnom organizacijom i zanimljivim predavanjima te odlično potrošenim slobodnim vremenom u kojem smo imali prilike upoznati Zadar te sklopiti mnoga zanimljiva poznanstva i buduće suradnje.''

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS