Tutorstvo

Tutori su mala grupa studenata okupljena sa zajedničkim ciljem – olakšati prve dane studiranja novopridošlim brucošima.  Sve je počelo prije nekoliko godina na inicijativu studentice Lane Horak i pokazalo se kao izuzetno koristan projekt.

Procedura je sljedeća: prije početka akademske godine studenti se prijavljuju na natječaj za tutore nakon čega budu podijeljeni u radne timove prema vlastitim preferencijama. U kratkom roku, u okviru svoje radne grupe, prikupljaju sve informacije koje se čine relevantnima za brucoše te spremni čekaju svoje prvo predstavljanje na uvodnom predavanju. Tamo brucošima objasne svrhu svoga postojanja, podijele informacije koje smatraju najbitnijima te nakon toga nastave komunikaciju sa brucošima koji su im dodijeljeni i o kojima trebaju brinuti i pomoći im u njihovom snalaženju kroz akademsku godinu.

U okviru projekta „Tutori“ provode se i radionice o tome kako napisati dobar seminar ili napraviti zanimljivu i kvalitetnu prezentaciju.

Prema povratnim informacijama, koje smo dosada prikupili, tutori su mnogim studentima uspjeli olakšati prve dane studiranja i zbog toga nam je jako drago jer je time naš glavni cilj ispunjen. Kako bismo i sljedeće godine bili što korisniji, trebaju nam novi tutori tako da, ako mislite da svojim iskustvom možete pomoći nekom „izgubljenom“ brucošu, nikako se nemojte propustiti prijaviti sljedeće godine.


Obavijesti

Informacije

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su i ustrojeni 16. studenoga 1992., isprva samo kao dvosemestralni Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Taj je program potom preoblikovan u program redovitog četverogodišnjeg studija.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS