O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 16. 1. 2015. u 16:08
Marina Štambuk

Dragi studenti/studentice psihologije,

Hrabri telefon vas poziva na jedinstvenu edukaciju za volontiranje na programima udruge Hrabri telefon – Hrabri telefon za djecu; Hrabri telefon za mame i tate; E-savjetovanje.

Volonteri  putem linije stječu iskustvo i znanje u telefonskom savjetovanju i e-savjetovanju (savjetovanje putem chat-a, foruma i e-mail-a) kao i o tematici zlostavljanja i zanemarivanja djece te ostala praktična znanja o svakodnevnim problemima i obiteljskim odnosima. Uključeni su u mjesečnu supervizijsku podršku, kao i stalnu doedukaciju o temama koje su im  potrebne kako bi se osigurao njihov profesionalni napredak.

Rok za prijavu je 2.2.2015. (ponedjeljak), a prijaviti se možete isključivo slanjem ispunjene aplikacije (ovjde) putem e-mail-a ines@hrabritelefon.hr. Uvijet za prijavu je pohađanje 3. godine preddiplomskog ili viših godina studija.

Više informacija o edukaciji možete pogledati na našoj web stranici www.hrabritelefon.hr ili Facebook stranici https://www.facebook.com/HrabriTelefon.

Dragi studenti/studentice psihologije,

Hrabri telefon vas poziva na jedinstvenu edukaciju za volontiranje na programima udruge Hrabri telefon – Hrabri telefon za djecu; Hrabri telefon za mame i tate; E-savjetovanje

Edukacija i volontiranje uključuje simultani rad na sva tri programa (nije moguće volontirati samo na jednom programu).

Hrabri telefon za djecu je prvi veliki program Hrabrog telefona koji je osnovan s ciljem pružanja direktne pomoći i podrške zlostavljanoj i zanemarenoj djeci i njihovim obiteljima, ali i rada na prevenciji zlostavljanja i zanemarivanja kao i neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Danas, linija je proširila svoje područje rada te se bavimo svim temama vezanim uz dobrobit, sigurnost i zdrav razvoj djeteta. Osim tema zlostavljanja i zanemarivanja, često razgovaramo s djecom o obiteljskim odnosima, posebno o razvodu, psihosocijalnom i mentalnom zdravlju djece, razvojnim pitanjima i mogućnostima pravne zaštite.

Hrabri telefon za mame i tate otvoren je u travnju 2013. godine kao odgovor na sve više zaprimljenih poziva na liniju za djecu od strane roditelja. Hrabri telefon za mame i tate je mjesto gdje roditelj može razgovarati o svim nedoumicama vezanim uz pozitivan psihosocijalni razvoj djeteta te mjesto gdje roditelj može očekivati podršku i savjet s područja kompetentnog roditeljstva, poboljšanja komunikacije s djetetom ili mladom osobom unutar obitelji, svih oblika zlostavljanja i zanemarivanja djeteta te ostalih područja usko vezanih uz zaštitu djetetovih potreba i prava, ali i odgovornosti.

Volonteri  putem linije stječu iskustvo i znanje u telefonskom savjetovanju i e-savjetovanju (savjetovanje putem chat-a, foruma i e-mail-a) kao i o tematici zlostavljanja i zanemarivanja djece te ostala praktična znanja o svakodnevnim problemima i obiteljskim odnosima. Uključeni su u mjesečnu supervizijsku podršku, kao i stalnu doedukaciju o temama koje su im  potrebne kako bi se osigurao njihov profesionalni napredak.

Volonteri linije dežuraju na savjetodavnim linijama u 3 smjene i 2 međusmjene te na chatu. Također odgovaraju na savjetodavne upite poslane putem foruma ili e-mail-a. Mjesečna obveza volontera je imati minimalno tri smjene (po 3 ili 4 sata) te prisustvovati jednom supervizijskom susretu.

Po zaprimanju aplikacija zainteresiranih, organizirat će se razgovori s prijavljenima kroz veljaču (termine ćemo prilagoditi razdoblju ispita i ispitne pauze kako biste svi mogli prisustvovati intervjuima). S primljenim volonterima ćemo održati sastanak 2.3.2015. na kojem ćemo vas uputiti u rad organizacije i sustav volontiranja. U ožujku će se održati i edukacija, u večernjim terminima.

Rok za prijavu je 2.2.2015. (ponedjeljak), a prijaviti se možete isključivo slanjem ispunjene aplikacije (u prilogu) putem e-mail-a ines@hrabritelefon.hr. Uvijet za prijavu je pohađanje 3. godine preddiplomskog ili viših godina studija.  

Više informacija o edukaciji možete pogledati na našoj web stranici www.hrabritelefon.hr ili Facebook stranici https://www.facebook.com/HrabriTelefon.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS