O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 26. 1. 2015. u 15:46
Uređeno: 26. 1. 2015. u 15:52
Iva Černja Rajter
Javno predavanje – otvoreno za sve...

Predavanje će se održati 30. 01. 2015., u 19:00 sati, u dvorani VI, Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a voditelj je Kevin McCann, član GATLA-inog edukacijskog tima (Gestalt Associates Training Los Angeles).

Cilj ovog predavanja je podržati sudionike u razumijevanju i bavljenju procesom „coming home” (kao procesa pronalaženja osobnog identiteta) umjesto društveno uvjetovanog procesa „coming out” kod osoba koje se bore s vlastitom seksualnom orijentacijom. Radionica će se baviti problemima koji se u terapijskom procesu “coming home” mogu pojaviti i kod klijenta i kod terapeuta. Posebna pozornost obratit će se terapeutovim blokadama u terapijskom procesu te internaliziranoj homofobiji i kod klijenta i kod terapeuta. Osvještavanje tih poteškoća može postati vezivno tkivo terapijskog procesa i može biti obostrano podržavajuće u njihovom odnosu.

 

Kevin je rođen u Lurganu u Sjevernoj Irskoj. Diplomirao je na University College Cork (U.C.C.) Gestalt terapiju i završio poslijediplomski studij iz Integrativnih psihoterapijskih studija. Nakon završetka treninga na Gestalt Associate Training Los Angeles, postao je certificirani gestalt psihoterapeut, a 2011. godine i jedan od trenera GATLA-e. Mnogo putuje, predaje o gestalt psihoterapiji, u Irskoj i izvan nje te kao gost predavač gostuje na nekoliko gestalt instituta. Akreditirani je supervisor i ima 30 godina iskustva u poslijediplomskoj edukaciji i treninzima. Punopravni je član Irish Association of Counseling and Psychotherapy i bivši predsjednik Irskog gestalt društva. Osim što predaje i vodi radionice, Kevin također ima i privatnu praksu u kojoj radi s pojedincima i parovima. Jedan je od osnivača Irish Gestalt Training Instituta, koji nudi trening iz gestalt terapije na (postdiplomskoj) razini.

Vrijeme održavanja predavanja: 30. 01.2015., petak od 19:00-21:00 

Mjesto održavanja: Dvorana VI, Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3

Cijena predavanja: 40,00 + PDV = 50 kn po polazniku

Predavanje će se održati na engleskom jeziku.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da se prijavite do 26. siječnja, 2014. na e-mail info@gestaltcentarhoma.hr ili fax (01) 468 32 78 ili preko naše web stranice www.gestaltcentarhoma.hr.

U prijavi navedite: • Ime i prezime: • Broj telefona: • Adresa: • E-mail: • OIB:

Nakon što se prijavite, dobit ćete potvrdnu obavijest uz podatke za uplatu kotizacije. Potvrda o uplati kotizacije služi kao ulaznica na predavanje. S obzirom na iskustvo sugeriramo da se prijavite što ranije kako biste imali prednost, budući da je broj mjesta u dvorani ograničen. Mjesta će se popuniti redoslijedom prijava/uplata.

Ukoliko imate još nekih nejasnoća ili pitanja slobodno pišite ili nazovite na broj telefona 01 468 32 78.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS