O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 19. 3. 2015. u 10:47
Uređeno: 19. 3. 2015. u 10:48
Iva Černja Rajter
23. Godišnja konferencija hrvatskih...

23. Godišnja konferencija hrvatskih psihologa s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 4. do 7. studenoga 2015.g. u Hotelima Solaris u Šibeniku.

Tema 23. Godišnje konferencije hrvatskih psihologa jest Psihologija starenja – pogled u budućnost. Naravno, kao i uvijek uz glavnu temu dobrodošli su prilozi i iz svih ostalih područja primijenjene i fundamentalne psihologije...

 

Očekujemo Vas s nestrpljenjem i nudimo sljedeće uže teme kao poticaj i inspiraciju:

Izazovi u istraživanju starenja

Biološki i okolinski čimbenici starenja

Kognitivne sposobnosti i starenje

Obrazovanje – o starenju i za starije

Rad i starenje

Slobodno vrijeme i starenje

Nove tehnologije i starenje

Obitelj i starenje

Međugeneracijski odnosi

Zdravlje, ponašanje i starenje

Psihološka skrb za starije u zajednici

Prava starijih osoba u zajednici

Seksualnost i starenje

Duhovnost/religioznost i starenje

Kvaliteta života i starenje

 

Više o konferenciji i oblicima prijave koje su otvorene do 30.09.2015. možete naći na mrežnoj stranici:
http://konferencija2015.psihologija.hr/

I na Facebook stranici:

https://www.facebook.com/23.gkhpd/timeline

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS