O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 23. 3. 2015. u 11:00
Uređeno: 23. 3. 2015. u 11:01
Iva Černja Rajter
Obavijest o održavanju i poziv na...

Udruženje studenata psihologije Psirius, aktivno pri Filozofskom fakultetu u Rijeci, ovim Vas putem poziva na sudjelovanje u drugom po redu regionalnom susretu studenata psihologije – SPIRI 2015, događaju koji je ujedno i kongres kojim želimo promovirati znanstvenu misao studenata, budućih psihologa, akademskih građana i predstavnika znanosti o čovjeku. Uz to (ili bolje rečeno, iznad toga) SPIRI je prvenstveno osmišljen kao susret studenata psihologije, kao mjesto upoznavanja i prepoznavanja budućih kolega iz regije i šire.
Ovogodišnji SPIRI održat će se od 7. do 9. svibnja 2015., a prijave za sudjelovanje trajat će do 6. travnja 2015. Pozivamo sve studente psihologije, kao i kolege koji su netom (prije godinu dana ili manje) diplomirali da svoje znanstvene radove, radionice i poster prezentacije prijave putem službene stranice susreta http://ffri.hr/spiri/prijava/.

Također, vjerujući u korisnost interdisciplinarnog pristupa i želeći iskoristiti mogućnosti koje nudi studiranje na Sveučilištu, posebice studiranje u okruženju studenata drugih znanstvenih disciplina, poseban poziv upućujemo autorima interdisciplinarnih istraživanja koji se uz studente psihologije, bave zajedničkim područjima interesa. Uvjereni u buduću korisnost uvježbavanja stranog jezika i upoznavanja međunarodne literature, molimo studente da nam sažetak svog rada dostave i na engleskom jeziku, a ohrabrujemo i vježbanje izgovora kroz prezentaciju na stranom jeziku, u sigurnoj okolini kolega studenata.
U želji da ovogodišnji susret bude koristan za pasivne koliko i aktivne sudionike, osim kongresnog dijela, program SPIRI-a 2015 ponovo uključuje i zanimljiva pozvana predavanja i tribine, ove godine s naglaskom na poziciju struke u zajednici, odnosno na odgovornosti psihologa da svoje znanje ponudi i široj javnosti u kontekstu aktualnih društvenih i političkih zbivanja. Stoga će, u skladu s otvorenošću za interdisciplinarnost i međunarodno sudjelovanje, ovogodišnji moto SPIRI-a biti psihologija bez granica. Okrugli stol studenata psihologije tako će proviriti preko granica baveći se temom studentske suradnje u Europi i mogućnostima međunarodnih studijskih razmjena studenata psihologije kroz program Erasmus+, ali i druge oblike suradnje.
Za više informacija pozivamo vas da posjetite mrežne stranice Susreta: www.ffri.hr/spiri/ ili nam pišite na spiri.info@gmail.com.
Veselimo se Vašim prijavama, aktivnim i pasivnim, i garantiramo gostoprimstvo grada Rijeke i nezaboravan susret entuzijastičnih studenata psihologije!

Organizacijski odbor SPIRI 2015
Udruženje studenata psihologije “PSIRIUS”
Odsjek za psihologiju, Filozofski fakultet u Rijeci
Sveučilišna avenija 4, 51 000 Rijeka

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS