O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 24. 3. 2015. u 11:23
Uređeno: 24. 3. 2015. u 11:25
Iva Černja Rajter

Traže se studenti završnih godina studija (apsolventi s aktivnim studentskim pravima) sa sljedećih odjela Hrvatskih studija, Sveučilišta u Zagrebu: psihologija i/ili sociologija, a koji su zainteresirani za honorarni suradnički posao na znanstveno istraživačkim projektima u području obrazovanja u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (Odjel za promicanje kvalitete obrazovanja).
 

Kandidati trebaju zadovoljavati sljedeće uvjete, osim gore navedenih:

- posjedovati razvijene komunikacijske i socijalne vještine,
- posjedovati razvijene administrativne vještine,
- posjedovati osnovna znanja rada na računalu (u svim MS Office programima),
- poznavati i koristiti se engleskim jezikom na najmanje A2 razini, 

- pokazivati sklonost prema dinamičnom timskom radu,

te uz prijavu isključivo elektroničkom poštom poslati sljedeće:
pismo motivacije (najviše 1 stranica)
životopis na hrvatskom jeziku u Europass CV formi i
pisani dokaz i prethodnom istraživačkom iskustvu u području obrazovanja
(preporuka znanstvenika ili profesora s kojim/a ste surađivali ili potvrda
prijašnjih poslodavaca).


Intervju i probni rok bit će organizirani tijekom travnja 2015. godine.
Prijave se primaju na adresu: ines.elezovic@ncwo.hr do 30. ožujka 201

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS