O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 1. 4. 2015. u 09:23
Uređeno: 1. 4. 2015. u 09:24
Iva Černja Rajter
Stručni skup “Psihologija u Praksi”

Drage studentice i studenti,

iznimna nam je čast pozvati vas na stručni skup “Psihologija u Praksi”, dobro znan i kao “PuP”.

PuP organizira Klub studenata psihologije Hrvatskih studija - “Feniks” te, već četvrtu godinu zaredom, omogućuje studentima psihologije da prisustvuju izlaganjima stručnjaka iz psihologijske prakse o glavnim elementima njihovog svakodnevnog rada.

 

Ovogodišnjim sloganom “Iz knjiga u praksu!” stavio se naglasak upravo na potrebi studenata psihologije da tijekom studija saznaju što to uistinu rade psiholozi u svakodnevnoj praksi. Uvidom u tipični radni dan, dužnosti i obaveze, studenti mogu lakše odabrati među širokom lepezom područja iz psihologije te se odlučiti za samo jedno ili manji broj njih u kojima se žele razvijati i konačno zaposliti nakon završetka studija.

Glavni ciljevi PuP-a su: osvješćivanje studenata psihologije o mogućnostima nakon završetka studija, profesionalno usmjeravanje, pobuđivanje interesa za različite sektore praktičnog rada, ali i poveznicama teorije i prakse te povezivanje i planiranje buduće suradnje studenata psihologije sa stručnjacima iz prakse.

PuP je namijenjen prvenstveno studentima psihologije, ali dobrodošli su i studenti svih ostalih društvenih znanosti koje zanima čime se bave psiholozi u svojoj svakodnevnoj praksi. Ulaz na sva izlaganja je besplatan!

Prijašnjih godina obuhvaćena je široka paleta psihologijskih područja: kliničke, organizacijske, penološke, predškolske psihologije, psihoterapije, savjetovanja, sportske, školske,  vojne, zdravstvene i mnogih drugih.

Niti ove godine nećemo zaostajati za time te očekujemo gostovanje preko 20 stručnjaka iz različitih područja psihologije.

Više informacija možete pronaći na: https://www.facebook.com/events/558765677593684/.

Pozivamo vas da nam se pridružite 10. travnja na Hrvatskim studijima i zavirite s nama iz knjiga u praksu!

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS