O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 2. 4. 2015. u 08:47
Iva Černja Rajter
POZIV NA SUDJELOVANJE

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Odjel za psihologiju Hrvatskih studija u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom i Hrvatskom psihološkom komorom organiziraju stručnu edukaciju za psihologe:

 „INTERVENTION TECHNIQUES FOR 21st CENTURY SPORT AND EXERCISE PSYCHOLOGISTS” koju će održati prof. Costas Karageorghis (Brunel University, London)

i

2. međunarodni simpozij psihologije sporta: "S PSIHOLOGIJOM SPORTA - BOLJE, BRŽE, VIŠE, JAČE!" 

Polaznici edukacije upoznat će se s psihološkim tehnikama za jačanje samopouzdanja i samoučinkovitosti, tehnikama redukcije anksioznosti i natjecateljskog stresa te s mogućnostima upotrebe glazbe u okviru psiholoških intervencija u sportu.

Na simpoziju koji je, osim psiholozima, namijenjen i kineziolozima, studentima, sportašima, trenerima, članovima stručnih sportskih timova i roditeljima mladih sportaša sudjelovat će veći broj pozvanih predavača koji će predstaviti svoj rad u području psihologije sporta i vježbanja.

  Stručna edukacija za psihologe i međunarodni simpozij održat će se na Kineziološkom fakultetu 15. (edukacija) i 16. svibnja (simpozij) od 09:00 do 17:00 sati.

Detaljan opis edukacije, program simpozija i informacije o kotizaciji nalaze se na web stranicama Kineziološkog fakulteta.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS