O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 29. 5. 2015. u 10:57
Uređeno: 29. 5. 2015. u 10:58
Iva Černja Rajter

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Ann Orbach „Savjetovanje starijih osoba“ uz prigodan program o praktičnim iskustvima i posebnostima savjetovanja starijih osoba. 

Program će se održati u utorak, 2. lipnja 2015., od 17 sati u dvorani Müller kina Europa.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite do ponedjeljka, 1. lipnja 2015., na e-mail zaklada@zajednickiput.hr ili na telefon 01 77 89 890.

Za više informacija pročitajte cijelu obavijest

Radujemo se Vašem dolasku!

Zaklada Zajednički put već šestu godinu provodi projekt psihološkog savjetovališta za osobe starije životne dobi Grada Zagreba. Ove godine Zaklada je dobila prava za prijevod i ograničenu distribuciju knjige "Savjetovanje starijih osoba" autorice Ann Orbach koja je, prema našem mišljenju, dobar praktičan putokaz o posebnostima savjetovanja starijih osoba.

Ovo je povod da Vas pozovemo na predstavljanje knjige Anne Orbach "Savjetovanje starijih osoba" uz prigodan program o praktičnim iskustvima i osobitostima savjetovanja starijih osoba.

program će se održati u utorak, 2. lipnja 2015. od 17 satu u dvoreni Muller kina Europa, Varšavska 3, Zagreb.

Knjiga će biti dostupna stručnjacima koje se neprofitabilno bave psihosocijalnim savjetovanjem starijih osoba.

Također, moći će se posuditi u knjižnicama.

Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite do ponedjeljka, 1 . lipnja 2015. na e-mail zaklada@zajedničkiput.hr ili na telefon 01 77 89 890.

Radujemo se Vašem dolasku!

Psihologinja Zaklade Zajednički put: Sanja Radica

Upraviteljica Zaklade Zajednički put: Ines Vrban

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS