O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 9. 12. 2016. u 14:03
Iva Černja Rajter

Poštovane kolegice i kolege,

vrijedne studentice i studenti Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, zajedno sa svojim nastavnicama, imaju zadovoljstvo pozvati Vas na promociju knjige "Problemi i izazovi seksualnih manjina u Hrvatskoj"

Promocija će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine, u 13.00 sati u Vijećnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Ivana Lučića 3.

Knjiga je rezultat istraživačkog projekta „Provjera modela manjinskog stresa seksualnih manjina u Hrvatskoj“ kojeg je financiralo Sveučilište u Zagrebu u okviru programskog ugovora, a proveli su ga nastavnice i studenti/ce diplomskog studija psihologije, sudionici 24. Ljetne psihologijske škole. Svrha projekta bila je provjera postavki Meyerovog modela manjinskog stresa kod lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba u Hrvatskoj, prema kojemu je smanjena psihološka dobrobit pripadnika seksualnih manjina rezultat svakodnevnog stresa kojemu su izloženi zbog svoje seksualne orijentacije. Kako bi se taj rizik smanjio, potrebno je povećati javnu svijest o problemima manjinskih skupina, a ova knjiga jedan je od koraka u tom smjeru.

Veselimo se Vašem dolasku!

Srdačan pozdrav,

Željka Kamenov, Margareta Jelić i Aleksandra Huić, voditeljice i sudionici/e 24. ljetne psihologijske škole Odsjeka za psihologiju

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS