O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 18. 3. 2019. u 11:24
Iva Černja Rajter

Dragi studenti i studentice psihologije,

Povodom održavanja četvrtog Regionalnog susreta studenata psihologije SPiRi u periodu od 24. – 27.04.2019. u organizaciji Udruge studenata psihologije PSIRIUS Filozofskog fakulteta u Rijeci na temu ''Cyberpsihologija i tehnološki napredak'' s ciljem okupljanja studenata psihologije iz Hrvatske i zemalja regije te poticanje diskusije i kritičnog mišljenja o aktualnim temama iz područja psihologije pozivamo Vas da se prijavite kao aktivni sudionici i izložite svoje radove te tako doprinesete održavanju našeg međunarodnog kongresa. Izlaganje Vaših radova na studentskoj sekciji SPiRi-ja odlična je prilika za prezenciju svog intelektualnog rada, stjecanje prezentacijskih vještina, razvijanje kritičkog mišljenja te upoznavanje i druženje s kolegama istih interesa iz različitih dijelova regije.

Ukoliko imate rad (istraživanje/teorijski seminarski rad/nacrt istraživanja) usko ili široko vezan uz temu ovogodišnjeg kongresa ''Cyberpsihologija i tehnološki napredak'' pridružite nam se!

Ukoliko nemate rad koji bi prijavili za aktivno sudjelovanje, pozivamo Vas na ništa manje vrijedno pasivno sudjelovanje.   

Na sljedećem linku možete prijaviti aktivno/pasivno sudjelovanje, prijave traju do 25.03.2019.:

https://goo.gl/forms/JIPz0dVpKmNIvD0p1

Veselimo se Vašoj prijavi i dolasku!

Organizacijski odbor SPiRi

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS