Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Savjetovalište

Obnovljen rad Savjetovališta Hrvatskih studija

Savjetovalište Hrvatskih studija osnovano je Odlukom Znanstveno-nastavnoga vijeća 8. srpnja 2014., radi kvalitetnijega svladavanja obrazovnih programa i uspješnije psiho-socijalne prilagodbe. Bilo je prekinulo s radom 1. veljače 2017., ali ga je 12. listopada 2017. obnovilo. Zadaće Savjetovališta jesu: pružati besplatnu psihološku i drugu savjetodavnu pomoć i potporu studentima i zaposlenicima Hrvatskih studija u nošenju s osobnim i profesionalnim poteškoćama i priređivati psiho-edukativne radionice, unaprjeđujući kakvoću života osoba, skupina i ljudske zajednice Hrvatskih studija, sukladno pravilima struke, poštujući etička načela. Odluku o Savjetovalištu Hrvatskih studija od 12. listopada 2017. pročitajte ovdje. Odlukom od 28. studenoga 2017. savjetnicom u Savjetovalištu postavljena je doc. dr. sc. Jelena Maričić.
Od 10. prosinca 2019. Savjetovalište djeluje kao Savjetovalište Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

S povjerenjem dogovorite termin na e-adresu psiholosko.savjetovanje@hrstud.hr ili  savjetovaliste@hrstud.hr


Objavljeno: 31. 3. 2020. u 13:33
Administrator

Na prijedlog Dekanskoga kolegija od 5. ožujka 2020. Fakultetsko vijeće Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na 4. sjednici održanoj 23.–25. ožujka 2020. jednoglasno je prihvatilo Izvješće o radu Savjetovališta Fakulteta hrvatskih studija u razdoblju od 25. veljače 2019. do 2. ožujka 2020. Izvješće je podnijela voditeljica Savjetovališta doc. dr. sc. Lovorka Brajković.

Rad Savjetovališta nije ograničen samo na psihologe, nego i na druge struke i stručnjake koji mogu pomoći u ostvarenju ciljeva Savjetovališta. Sada u radu Savjetovališta sudjeluje devet psihologa: nastavnika, suradnika i vanjskih suradnika. Svoj posao obavljaju dobrovoljno, bez naknade. U okviru Savjetovališta djeluje i Centar za karijerno savjetovanje. Savjetovalište je u protekloj godini pružilo 350 sati pojedinačnih savjetovanja te je priredilo više okruglih stolova i radionica. Savjetovalište pomaže da Fakultet bude ugodnije mjesto rada i studiranja.

Popis obavijesti
Repozitorij

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS