Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Savjetovalište

Obnovljen rad Savjetovališta Hrvatskih studija

Savjetovalište Hrvatskih studija osnovano je Odlukom Znanstveno-nastavnoga vijeća 8. srpnja 2014., radi kvalitetnijega svladavanja obrazovnih programa i uspješnije psiho-socijalne prilagodbe. Bilo je prekinulo s radom 1. veljače 2017., ali ga je 12. listopada 2017. obnovilo. Zadaće Savjetovališta jesu: pružati besplatnu psihološku i drugu savjetodavnu pomoć i potporu studentima i zaposlenicima Hrvatskih studija u nošenju s osobnim i profesionalnim poteškoćama i priređivati psiho-edukativne radionice, unaprjeđujući kakvoću života osoba, skupina i ljudske zajednice Hrvatskih studija, sukladno pravilima struke, poštujući etička načela. Odluku o Savjetovalištu Hrvatskih studija od 12. listopada 2017. pročitajte ovdje. Odlukom od 28. studenoga 2017. savjetnicom u Savjetovalištu postavljena je doc. dr. sc. Jelena Maričić.
Od 10. prosinca 2019. Savjetovalište djeluje kao Savjetovalište Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

S povjerenjem dogovorite termin na e-adresu psiholosko.savjetovanje@hrstud.hr ili  savjetovaliste@hrstud.hr


Objavljeno: 15. 3. 2018. u 09:07
Uređeno: 20. 6. 2018. u 12:11
Darko Čokor

Imenovanje kolegice Dunje Jurić Vukelić karijernom savjetnicom Hrvatskih studija prije dva tjedna izazvalo je velik interes kod studenata, Studentske službe i više nastavnika, i potražnju za savjetnicom, pa je na prijedlog povjerenice za osiguravanje kvalitete, studijske programe i cjeloživotnu naobrazbu pročelnik 12. ožujka 2018. imenovao i kolegicu Ivu Černju karijernom savjetnicom.

Karijerni savjetnik pomaže studentima i diplomantima u ostvarivanju njihovih karijernih ciljeva, pruža potporu u cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju te povezuje interese studenata i poslodavca radi promicanja većega i bržega zapošljavanja.

Pročelnik Hrvatskih studija imenovao je 26. veljače 2018. Dunju Jurić Vukelić, mag. psych., a 12. ožujka 2018. i Ivu Černju, mag. psych., karijernom savjetnicom Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Za svoj rad karijerne savjetnice odgovaraju voditeljici Savjetovališta Hrvatskih studija doc. Lovorki Brajković.

Karijerne savjetnice angažirane su u radu Savjetovališta Hrvatskih studija i svoj posao obavljaju u sklopu redovitih radnih obveza u skladu s naravi svojega radnoga mjesta.

Karijerni savjetnik na visokim učilištima bavi se strateškim planiranjem zapošljivosti studenata, razvija i pruža usluge profesionalnoga usmjeravanja studenata, pomaže studentima u definiranju odgojno-obrazovnih ciljeva, razvijanju praktičnih vještina koje se traže na tržištu rada i aktivno pridonositi povezivanju visoke naobrazbe i tržišta rada. Za obavljanje tih zadaća potreban je kvalificirani karijerni savjetnik iz područja psihologije koji poznaje teorije razvoja karijere, tržište rada, studijske programe i mogućnosti zapošljavanja.

Karijerne savjetnice možete kontaktirati na: karijera@hrstud.hr  

 

Popis obavijesti
Repozitorij

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS