Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Savjetovalište

Obnovljen rad Savjetovališta Hrvatskih studija

Savjetovalište Hrvatskih studija osnovano je Odlukom Znanstveno-nastavnoga vijeća 8. srpnja 2014., radi kvalitetnijega svladavanja obrazovnih programa i uspješnije psiho-socijalne prilagodbe. Bilo je prekinulo s radom 1. veljače 2017., ali ga je 12. listopada 2017. obnovilo. Zadaće Savjetovališta jesu: pružati besplatnu psihološku i drugu savjetodavnu pomoć i potporu studentima i zaposlenicima Hrvatskih studija u nošenju s osobnim i profesionalnim poteškoćama i priređivati psiho-edukativne radionice, unaprjeđujući kakvoću života osoba, skupina i ljudske zajednice Hrvatskih studija, sukladno pravilima struke, poštujući etička načela. Odluku o Savjetovalištu Hrvatskih studija od 12. listopada 2017. pročitajte ovdje. Odlukom od 28. studenoga 2017. savjetnicom u Savjetovalištu postavljena je doc. dr. sc. Jelena Maričić.
Od 10. prosinca 2019. Savjetovalište djeluje kao Savjetovalište Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

S povjerenjem dogovorite termin na e-adresu psiholosko.savjetovanje@hrstud.hr ili  savjetovaliste@hrstud.hr


Objavljeno: 3. 10. 2020. u 08:26
Ana Petak

Poštovani studenti,

Na parkiralištu iza zgrade Fakulteta hrvatskih studija u srijedu će se održati Igre mobilnosti za studente i profesore.

Igre mobilnosti su edukacijsko-rekreacijske aktivnosti u kojima se građanima nastoje predočiti poteškoće na koje osobe s invaliditetom nailaze pri svakodnevno kretanju javnim površinama. Na improviziranom poligonu građani mogu iskusiti savladavanje zapreka vozeći se invalidskim kolicima dok se u simuliranoj sljepoći orijentiraju u prostoru pomoću bijelog štapa.

Ciljevi igara mobilnosti su upoznavanje javnosti s problematikom osoba s invaliditetom, uklanjanje predrasuda, razvoj društvene svijesti te zagovaranje stvaranja uvjeta za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom s mogućnostima drugih članova zajednice.

Akcija se izvodi uz vodstvo dugogodišnjih educiranih volontera Društva tjelesnih invalida, a bit će organizirana na otvorenom u skladu s epidemiološkim preporukama (zaštitne maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva, održavanje razmaka).

Pozivamo sve naše zainteresirane  nastavnike i studente da prisustvuju ovoj akciji te time steknu nova iskustva i obogate svoje razumijevanje problematike osoba s invaliditetom. Našim je profesorima to ujedno i prilika da dio nastave provedu sa studentima na otvorenom te tako doprinesu društveno vrijednom cilju akcije.

Igre mobilnosti održat će se u srijedu, 7.10.2020. od 10:00 do 14:00h, na parkiralištu iza zgrade Fakulteta hrvatskih studija. U slučaju kiše, igre mobilnosti bit će održane u četvrtak, 8.10.2020. u istom vremenu.

 

 

Popis obavijesti
Repozitorij

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS