Vijeće Odsjeka
Predstojnik
prof. dr. sc. Stipan Tadić
 
Članovi
prof. dr. sc. Renato Matić
izv. prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović
izv. prof. dr. sc. Mladen Puškarić
doc. dr. sc. Ivan Balabanić
doc. dr. sc. Dario Pavić
doc. dr. sc. Andreja Sršen
doc. dr. sc. Stjepan Šterc
Erik Brezovec, mag. soc.
Ivan Perkov, mag. soc.
 
Predstavnik vanjskih suradnika
dr. sc. Marica Marinović Golubić
 
Predstavnica studenata
Ana Bagarić

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS