O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina na Hrvatskim studijima. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 5. 1. 2016. u 20:09
Uređeno: 5. 1. 2016. u 20:11
Marija Brajdić Vuković

Ženska soba – Centar za seksualna prava, organizacija civilnog društva iz Zagreba, organizira održavanje besplatnog treninga za studente i studentice pomagačkih i srodnih struka fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Trening će se održati u prostoru Ženske sobe u Zagrebu 02. i 03. veljače, 2016. godine.

Svrha treninga je educirati mlade osobe, buduće stručnjake i stručnjakinje te ih potaknuti na suzbijanje seksualnog nasilja u društvu.
Cilj treninga je aktivno uključiti studente i studentice u edukaciju o prevenciji nasilja te provedbu aktivnosti za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola kako bi se ostvarila što kvalitetnija prevencija seksualnog nasilja nad i među djecom i mladima.
 

Više informacija u proširenom sadržaju obavijesti. 

POZIV NA TRENING ZA VOLONTERE I VOLONTERKE

 

Budućnost bez nasilja!

 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na dvodnevni trening „Budućnost bez nasilja!“, namijenjen studentima/cama koji organizira Ženska soba - Centar za seksualna prava, a koji će se održati:

 

02.02. - 03.02.2016. (utorak i srijeda)

u prostoru Ženske sobe, Maksimirska 51 a (2.kat), Zagreb

 

Trening je kombinacija radionica i predavanja, a obrađivat će se teme seksualnog nasilja, ravnopravnosti spolova, doprinosa civilnog društva u postizanju pozitivnih društvenih promjena te metode rada s mladima.

 

Sudjelovanje na treningu je besplatno, te je osiguran ručak oba dana.

 

Trening će voditi Antonija Hojt Ilić (prof. socijalne pedagogije), Paula Zore (prof. povijesti i komparativne književnosti) i Josipa Tukara (sociologinja), trenerice s višegodišnjim iskustvom u radu na problematici seksualnog nasilja i rodne diskriminacije. Fokus treninga bit će na poticanju aktivnog uključivanja mladih u suzbijanje nasilja te pokretanje društvenih promjena.

 

OBVEZE SUDIONIKA/CA TRENINGA:

 

  1. Obvezno je prisustvovanje tijekom cjelokupnog trajanja treninga
  2. Po završetku treninga održati 2 radionice za djecu i mlade u osnovnim i srednjim školama u svojim lokalnim zajednicama na temu prevencije seksualnog nasilja s naglaskom na seksualno uznemiravanje (najkasnije do početka lipnja 2016. godine).

 

Sudionici/ce će na samome treningu potpisati ugovor o volontiranju te će po izvršenim  obvezama primiti  potvrdu o završenom treningu i provedenim radionicama, te volonterskom angažmanu.

 

Poželjno je iskustvo u osmišljavanju i provedbi  radionica, te mjesto prebivališta izvan grada Zagreba.

 

ROK ZA PRIJAVE JE 24. SIJEČNJA 2016.

 

Molimo Vas da nam do isteka roka na e-mail Ženske sobe: (zenska.soba@zenskasoba.hr) pošaljete:

  1. Životopis
  2. Ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti  na sljedećem linku: www.zenskasoba.hr/docs/prijavni_obrazacMZOS_2016.doc  
  3. Pisanu izjavu da niste kazneno osuđivani te da se protiv Vas ne vodi kazneni postupak koju možete preuzeti na sljedećem linku: www.zenskasoba.hr/docs/IZJAVA_o_volontiranju.doc, a koju ćete biti dužni/e potpisati na treningu

 

Trening je sastavni dio projekta “Budućnost bez nasilja!” kojeg financijski podržava Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Projekt provodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnerstvu s Tehničkom školom Sisak i Centrom za žene Adela, Sisak.

 

Veselimo se Vašem odazivu!

 

S poštovanjem,

 

Antonija Hojt Ilić

voditeljica edukacijskih programa

 

U Zagrebu, 05.siječnja 2016.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS