O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine, te stoga čini jednu od temeljnih disciplina Hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije od samih je početaka bila usmjerena na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u kontekstu hrvatskog društva specifično te komparativno u međunarodnoj i globalnoj perspektivi. U svojim obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren je na osposobljavanje kvalitetnog sociološkog istraživačkog kadra opskrbljenog profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama za produktivan rad i u javnom i privatnom sektoru. Iz tog su razloga i preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene prema suvremenim znanstvenim i međunarodnim standardima.


Objavljeno: 23. 6. 2016. u 22:57
Uređeno: 23. 6. 2016. u 23:01
Marija Brajdić Vuković
Dorotea Sudar pod mentorstvom izv....

 

Dorotea Sudar, studentica diplomskog studija sociologije, dobitnica je Rektorove nagrade u 2016. godini za rad pod naslovom "Društveni kontekst kao dimenzija profesionalnog integriteta policije". Rad je mentorirala izv. prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović koja sada uzastopno niz godina mentorira uspješne radove. Ovaj rad uključivao je i međunarodnu suradnju te je uz kolegicu Cajner Mraović, rad komentorirala profesorica Sanja Kutnjak s Michigan State University - School of Criminal Justice, o čemu je objavljen i izvještaj na stranicama tog sveučilišta: http://cj.msu.edu/kutnjak-mentee-receives-award/. Čestitamo od srca studentici i njenoj iznimnoj mentorici na (još) jednom velikom uspjehu koji je razveselio Odjel za sociologiju!

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS