O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine i čini jednu od temeljnih disciplina na Hrvatskim studijima. Koncepcija studija sociologije usmjerena je na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u specifičnome kontekstu hrvatskoga društva te komparativno u europskoj i globalnoj perspektivi. Svojim je obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren na osposobljavanje kvalitetnoga sociološkoga istraživačkoga kadra opskrbljenoga profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama nužnima za produktivan rad u javnom i privatnom sektoru. Preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene su prema suvremenim međunarodnim znanstvenim standardima.


Objavljeno: 23. 6. 2016. u 22:57
Uređeno: 23. 6. 2016. u 23:01
Marija Brajdić Vuković
Dorotea Sudar pod mentorstvom izv....

 

Dorotea Sudar, studentica diplomskog studija sociologije, dobitnica je Rektorove nagrade u 2016. godini za rad pod naslovom "Društveni kontekst kao dimenzija profesionalnog integriteta policije". Rad je mentorirala izv. prof. dr. sc. Irena Cajner Mraović koja sada uzastopno niz godina mentorira uspješne radove. Ovaj rad uključivao je i međunarodnu suradnju te je uz kolegicu Cajner Mraović, rad komentorirala profesorica Sanja Kutnjak s Michigan State University - School of Criminal Justice, o čemu je objavljen i izvještaj na stranicama tog sveučilišta: http://cj.msu.edu/kutnjak-mentee-receives-award/. Čestitamo od srca studentici i njenoj iznimnoj mentorici na (još) jednom velikom uspjehu koji je razveselio Odjel za sociologiju!

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS