Objavljeno: 9. 10. 2017. u 14:36
Darko Čokor

Sazvana konstituirajuća sjednica Studentskoga zbora Hrvatskih studija

 

Pročelnik Hrvatskih studija izv. prof. dr. sc. Mario Grčević sazvao je prvu, konstituirajuću sjednicu Studentskoga zbora u novom sazivu za petak 13. listopada 2017. u 14 sati u Velikoj vijećnici Hrvatskih studija, Borongajska cesta 83d.

Odluku o tom pročelnik je donio 6. listopada 2017. nakon što su svi izabrani članovi Studentskoga zbora Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu potvrdili raspoloživost za vrijeme održavanja sjednice. Svim izabranim članovima dostavljen je poziv da dođu na sjednicu.


Izbori za saziv Studentskoga zbora Sveučilišnoga odjela Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu u mandatnom razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2019. provedeni su 30. i 31. svibnja 2017. Privremeni izborni rezultati objavljeni su 1. lipnja, a konačni 14. lipnja, nakon što na izborne rezultate nije bilo prigovora.

U novi su saziv Studentskoga zbora izabrani studenti (abecedom prezimena): Mijo Beljo, Erik Brezovec, Edita Jelić, Luka Kovač, Duje Kovačević, Emma Kovačević, Neva Lazić, Ivana Pušnik, Mateo Štrbić, Vladimir Šumanović i Matej Vrljić.

 

Nakon što nije postupljeno prema članku 22. stavku 1. Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, dosadašnjemu sazivu Studentskoga zbora Hrvatskih studija mandat je istekao 30. rujna 2017., a novi saziv nije konstituiran. Stoga je čelnik visokoga učilišta odgovarajućom primjenom prijelazne odredbe članka 19. stavka 6. Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama, u roku od 15 dana od dana nastanka diskontinuiteta, sazvao prvu, konstituirajuću sjednicu izabranoga studentskoga zbora.

 

Pročelnikovu odluku i poziv možete pročitati ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS