Objavljeno: 18. 11. 2017. u 20:34
admin

Poštovane kolegice i kolege, dragi studenti i studentice Hrvatskih studija,

sukladno zaključku donesenom na sjednici Znanstveno-nastavnoga vijeća od 26. listopada 2017. pozivam sve studente Hrvatskih studija na tematski sastanak s upravom Hrvatskih studija i s predstavnicima uprave Sveučilišta u Zagrebu o postupku reakreditacije studijskih programa Hrvatskih studija koji će se održati u ponedjeljak 20. studenoga 2017. u 18 sati u dvorani Zagreb.   

Pozivam sve studente da dođu na sastanak i da se u akademskom okružju informiraju o svim relevantnim događajima i postupcima vezanim uz reakreditaciju studijskih programa Hrvatskih studija.

S poštovanjem,

izv. prof. dr. sc. Mario Grčević
pročelnik Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS