Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@fhs.hr
Objavljeno: 11. 7. 2022. u 14:55
Josip Papak

Dragi pristupnici Testa apstraktnoga mišljenja,

zahvaljujemo vam na interesu za jednopredmetne preddiplomske studije komunikologije, psihologije i sociologije te na suradnji tijekom uspješne provedbe TAM-a!

Nadamo se da vam je, uz izuzetak stresa koji je normalan u razredbenim situacijama, kratkotrajni boravak na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj ostao u dobrom sjećanju i da ćemo se sa što većim brojem vas koji razmišljate o upisu na različite studijske programe Fakulteta hrvatskih studija (FHS) susretati na tim prostorima od naredne jeseni.

Čestitamo svim pristupnicima koji su ostvarili dostatan broj bodova za upis na preddiplomske studije komunikologije, psihologije ili sociologije, a sve kojima je nedostajao koji razredbeni bod, pozivamo da razmotre upis srodnih društveno-humanističkih studija Fakulteta hrvatskih studija, kratko opisanih na našim mrežnim stranicama: https://www.hrstud.unizg.hr/studenti/upisi.

Pri tome ističemo mogućnost pohađanja komunikoloških, psiholoških ili socioloških predmeta i u okviru naših drugih društveno-humanističkih studija (putem izbornih predmeta prvih godina studija), a postoji i određena mogućnost prelaska između upisanih studija za one najuspješnije, i to nakon prve godine preddiplomskoga studija (Članak 43. Pravilnika o preddiplomskim i diplomskim studijima https://www.hrstud.unizg.hr/images/50040488/INP_2021_2022.pdf).

Na kraju, ali ne manje važno, budućim studentima psihologije Fakulteta hrvatskih studija skrećemo pozornost na dva modula preddiplomskoga studija između kojih trebaju napraviti izbor odmah kod upisa studija: (1) Opća psihologija, (2) Psihologija i kognitivna neuroznanost. To je novost u studiju psihologije Fakulteta hrvatskih studija izvedena uz potporu Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kojom se naš studij psihologije želi uključiti u suvremene trendove integriranja kognitivne neuroznanosti u razvoj psihologije. Ta programska promjena primjenjuje se od početka studija te će prvorangirani pristupnici na dan upisa imati pravo prvenstva u odabiru modula dok se neki od njih ne popuni. Pojedinosti o programskoj sastavnici kognitivne neuroznanosti (koja se primjenjuje od ak. god. 2020./2021. mogu se naći na stranicama Odsjeka za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija: 

https://www.hrstud.unizg.hr/images/50015738/Psihologija_i_kognitivna_neuroznanost.pdf.

Dobro nam došli!

Povjerenstvo za provedbu Testa apstraktnoga mišljenja

Popis obavijesti
Test apstraktnoga mišljenja (TAM)

OBAVIJEST PRISTUPNICIMA RAZREDBENOGA POSTUPKA ZA JEDNOPREDMETNI PREDDIPLOMSKI STUDIJ KOMUNIKOLOGIJE, PSIHOLOGIJE I SOCIOLOGIJE

 

Obavijest pristupnicima Testa apstraktnoga mišljenja (TAM) u vezi s aplikacijom Postani student

Obavještavamo pristupnike Testa apstraktnoga mišljenja (TAM) da će, uz objavu na našim mrežnim stranicama, sve potrebne informacije o provedbi TAM-a, uključujući i one u vezi s mogućim pomicanjem termina Državne mature, epidemijskim, ili sličnim slučajevima više sile, biti poslane na adresu e-pošte koju ste naveli u sustavu Postani student, kao adresu za primanje obavijesti.

Kako bi pristupnici pravovremeno dobivali obavijesti o TAM-u, molimo ih da provjere koju su adresu e-pošte naveli za obavještavanje u sustavu Postani student jer pretpostavljamo da istu redovito koriste.

 

DODATNA PROVJERA - TEST APSTRAKTNOGA MIŠLJENJA

Test apstraktnoga mišljenja (TAM) održat će se u petak 1. srpnja 2022. na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Borongajska cesta 83d te u prostorima susjednih fakulteta i ustanova na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj s početkom u 15 sati.*

Test apstraktnoga mišljenja (TAM) dužni su polagati pristupnici razredbenom postupku Fakulteta hrvatskih studija koji su prijavili preddiplomski sveučilišni studij Komunikologija – jednopredmetni, preddiplomski sveučilišni studij Psihologija i preddiplomski sveučilišni studij Sociologija – jednopredmetni.

Prijave za ta tri studija provode se putem aplikacije Postani student (NISpVU), zaključno s utorkom 21. lipnja 2022. (nakon tog roka prijave više nisu moguće).

Za pristupanje Testu apstraktnoga mišljenja (TAM) potrebno je uplatiti 250,00 kn, i to u terminu od 1. do 21. lipnja 2022. Presliku potvrde o uplati TAM-a nije potrebno dostavljati, a pristupnici koji u navedenom razdoblju ne izvrše uplatu neće moći pristupiti TAM-u. Objava rezultata TAM-a planirana je u utorak 5. srpnja 2022. (moguće su korekcije termina objave unutar jednoga dana). Mogući prigovori pristupnika TAM-u primaju se u srijedu 6. srpnja i u četvrtak 7. srpnja 2022. putem e-adrese: razredbeni_postupak@hrstud.hr i osobno, uz prethodnu najavu.

U nastavku slijedi primjer naloga za plaćanje, pri čemu apeliramo na pristupnike da posebnu pozornost obrate na upisivanje točnog OIB-a na uplatnicu i da čitko unesu svoje puno ime, prezime i točnu adresu, budući da temeljem toga Povjerenstvo za provedbu TAM-a odobrava pristup testu.

Rok za dostavu zamolbi za prilagodbu uvjeta provođenja Testa apstraktnoga mišljenja (TAM)

Molimo pristupnike koji trebaju pristupiti TAM-u, a koji traže prilagodbu uvjeta za provođenje TAM-a zbog mogućih teškoća uzrokovanim različitim oblicima invaliditeta, da do srijede 15. lipnja 2022. pošalju zamolbu s preslikom prateće dokumentacije na e-adresu: apetak@hrstud.hr.  

Dodatne upite o TAM-u, studijskim programima i uvjetima upisa možete poslati na e-mail: razredbeni_postupak@hrstud.hr.

*Napominjemo da zadržavamo pravo izmjene termina održavanja TAM-a (isključivo zbog mogućega izvanrednoga pomicanja termina Državne mature, epidemijskih, ili sličnih slučajeva više sile). Obavijesti o eventualnim promjenama, obavijesti o tehničkim pojedinostima provedbe TAM-a te raspored pristupnika po dvoranama za testiranje bit će dostupni na mrežnim stranicama Fakulteta hrvatskih studija: https://www.hrstud.unizg.hr/test_apstraktnoga_misljenja.


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2022. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS