Vijeće poslijediplomskih studija
  prof. dr. sc. Mislav Kukoč, predsjednik    
  prof. dr. sc. Stjepan Ćosić    
  prof. dr. sc. Josip Jurčević    
  prof. dr. sc. Srećko Kovač    
  doc. dr. sc. Davor Piskač    
  prof. dr. sc. Slobodan Prosperov Novak    
  doc. dr. sc. Sandro Skansi    
  izv. prof. dr. sc. Vanja Šimičević    
  doc. dr. sc. Karolina Vrban Zrinski    
  doc. dr. sc. Vlatka Vukelić    
  prof. dr. sc. Sanja Vulić-Vranković    
 

Odluka o sastavu Vijeća poslijediplomskih studija od 28. rujna 2017.; Odluka o izmjeni Odluke o sastavu Vijeća poslijediplomskih studija od 31. siječnja 2018.Odluku ZNV-a o izmjeni Odluke o sastavu Vijeća poslijediplomskih studija od 5. prosinca 2018.


Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS