Uprava

Pročelnik Hrvatskih studija

prof. dr. sc. Mario Grčević
e-pošta

Program rada

 

doc. dr. sc. Dario Vučenović
povjerenik za nastavu i studente
e-pošta

doc. dr. sc. Karolina Vrban Zrinski
povjerenica za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju
e-pošta

prof. dr. sc. Mislav Kukoč
povjerenik za poslijediplomske studije
e-pošta

prof. dr. sc. Ante Čović
povjerenik za znanost
e-pošta

doc. dr. sc. Lovorka Brajković
povjerenica za osiguravanje kvalitete, studijske programe i cjeloživotnu naobrazbu
e-pošta


Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS