Objavljeno: 21. 5. 2018. u 16:49
Uređeno: 8. 11. 2018. u 11:23
Maria Florencia Luchetti

U utorak, 27. veljače 2018. održan je radni sastanak Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Sastanku su prisustvovali državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, Voditeljica ureda dobrodošlice, Marija Matek i Načelnik Sektora za provedbu i nadzor programa i projekata Hrvata izvan Republike Hrvatske, Dario Magdić.

Na radnom sastanku razgovaralo se o mogućnostima uspostave suradnje dviju ustanova te je donesena odluka o organizaciji radionica namijenjenih polaznicima Programa učenja hrvatskoga jezika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS