Objavljeno: 21. 5. 2018. u 17:49
Uređeno: 8. 11. 2018. u 11:30
Maria Florencia Luchetti

U periodu od 12. do 16. ožujka 2018. Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu sudjelovao je na prvom međunarodnom susretu Erasmus+ Staff Week u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, a  čiji je cilj bio ojačati suradnju s ne-europskim partnerima Sveučilišta. Zemlje podrijetla sudionika su Bosna i Hercegovina, Albanija, Kosovo, Crna Gora, Srbija, Mađarska, Republika Koreja, Ukrajina, Rusija, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Izrael.

Tom prilikom djelatnice Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija prisustvovale su predavanjima i sudjelovale na radionicama čije teme su bile internacionalizacija obrazovanja, strateško partnerstvo i mogućnosti suradnje između Programa Erasmus+ i zemlje partnera, prednosti i izazovi projektnog rada te implementacija projekata i priznavanje kredita vanjskog studijskog razdoblja za studente.

Uspostavljen je kontakt s kolegama sa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Mostaru, Sveučilišta u Magallanesu, Papinskog  katoličkog sveučilišta u Čileu (Pontificia Universidad Católica de Chile) i  čileanske Nacionalne agencije za znanstveno i tehnološko istraživanje (Comisión Nacional de Investigación Científica y Tecnológica, CONICYT), te su razmotrene mogućnosti za suradnju.

Više informacija možete saznati na sljedećoj poveznici.

 

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS