Objavljeno: 21. 5. 2018. u 18:06
Uređeno: 23. 5. 2018. u 12:06
Maria Florencia Luchetti

U utorak, 20. ožujka 2018. dr. sc. Natasha Levak, djelatnica Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija, održala je predavanje na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Predavanje pod naslovom „Hrvati u Australiji“ bilo je usmjereno studentima 1. godine preddiplomskog studija ekonomije u okviru predmeta „Gospodarska povijest Hrvatske“. Studenti su iskazali veliko zanimanje za život Hrvata izvan domovine.

Osim toga, predstavnica Znanstvenog zavoda dr.sc. Natasha Levak razgovarala je s predstavnicima Sveučilišta u Dubrovniku vezano za mogućnosti suradnje između Hrvatskih studija i Sveučilišta u Dubrovniku.


Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS