Objavljeno: 21. 5. 2018. u 18:31
Uređeno: 21. 5. 2018. u 18:58
Maria Florencia Luchetti


U srijedu, 28. ožujka 2018. održao se radni sastanak u Hrvatskom saboru, predstavničkom tijelu građana Republike Hrvatske, na kojem su sudjelovali saborski zastupnik - diplomirani politolog, Davor Ivo Stier, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, državni tajnik doc. dr. sc. Matko Glunčić te djelatnici Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Gospodin Davor Ivo Stier, Hrvat povratnik iz Argentine je član više saborskih Odbora te Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe. Na sastanku su se razmatrale mogućnosti zajedničke suradnje na budućim znanstveno-istraživačkim projektima.

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS