Objavljeno: 21. 5. 2018. u 18:31
Uređeno: 21. 5. 2018. u 18:58
Maria Florencia Luchetti


U srijedu, 28. ožujka 2018. održao se radni sastanak u Hrvatskom saboru, predstavničkom tijelu građana Republike Hrvatske, na kojem su sudjelovali saborski zastupnik - diplomirani politolog, Davor Ivo Stier, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja, izv. prof. dr. sc. Ivana Franić, državni tajnik doc. dr. sc. Matko Glunčić te djelatnici Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Gospodin Davor Ivo Stier, Hrvat povratnik iz Argentine je član više saborskih Odbora te Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe. Na sastanku su se razmatrale mogućnosti zajedničke suradnje na budućim znanstveno-istraživačkim projektima.

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS