Objavljeno: 21. 5. 2018. u 18:59
Uređeno: 23. 5. 2018. u 11:30
Maria Florencia Luchetti

U srijedu, 18. travnja 2018. te petak, 20. travnja 2018. djelatnice  Znanstvenoga zavoda Hrvatskih studija sudjelovale su na prezentaciji programa Hrvatske Matice iseljenika i na otvorenju izložbe Vlade Perkovića „Ljepote hrvatskih obala“.

Prilikom tih susreta razmijenjeni su kontakti s djelatnicama iz Odjela za kulturu i Odjela za školstvo, te se razgovaralo o aktivnostima i programima Matice iseljenika, budućim planovima kao i mogućnostima daljnje suradnje između Hrvatskih studija i Hrvatske matice iseljenika.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS