Objavljeno: 21. 5. 2018. u 19:01
Uređeno: 23. 5. 2018. u 11:29
Maria Florencia Luchetti

U ponedjeljak, 23. travnja 2018. dr. sc. Jasna Novak Milič sa Sveučilišta Macquaire posjetila je Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Razgovaralo se o raznim vidovima znanstvene suradnje te o projektu „Studentska virtualna mreža“, u kojem je Centar Hrvatskih studija Sveučilišta Macquaire  partner.

Svrha projekta je implementirati studentski program učenja jezika i kulture namijenjen studentima iz drugih zemalja koji uče hrvatski jezik i studentima u Hrvatskoj i BIH koji uče strane jezike.

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS