Objavljeno: 21. 5. 2018. u 19:01
Uređeno: 23. 5. 2018. u 11:29
Maria Florencia Luchetti

U ponedjeljak, 23. travnja 2018. dr. sc. Jasna Novak Milič sa Sveučilišta Macquaire posjetila je Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Razgovaralo se o raznim vidovima znanstvene suradnje te o projektu „Studentska virtualna mreža“, u kojem je Centar Hrvatskih studija Sveučilišta Macquaire  partner.

Svrha projekta je implementirati studentski program učenja jezika i kulture namijenjen studentima iz drugih zemalja koji uče hrvatski jezik i studentima u Hrvatskoj i BIH koji uče strane jezike.

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS