Objavljeno: 22. 5. 2018. u 12:02
Uređeno: 16. 1. 2019. u 10:23
Maria Florencia Luchetti

U srijedu, 9. svibnja 2018. rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić potpisali su Sporazum o suradnji na projektu „Studentska virtualna mreža“, a čiji su nositelj i koordinator Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilište u Mostaru te Sveučilište Macquarie u Sydneyju partnerske su institucije projekta.

Predstojnica Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Katica Jurčević, viša znanstvena savjetnica, i dr.sc. Natasha Kathleen Levak, viša stručna savjetnica u Znanstvenom zavodu Hrvatskih studija prezentirale su projekt na Sveučilištu u Mostaru.

U skladu sa strateškim ciljevima Hrvatskih studija, svrha projekta jest implementirati studentski program učenja jezika i kulture, namijenjen studentima koji žive izvan Republike Hrvatske i uče hrvatski jezik te studentima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koji uče strane jezike.

Na taj se način studentima omogućuje zanimljiva metoda učenja jezika s kojom će dobiti priliku sudjelovati u autentičnoj situaciji komunikacije što će utjecati na dinamičniji i učinkovitiji proces učenja jezika.

S druge strane, kroz projekt  hrvatsku se dijasporu povezuje s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, jer su studenti koji sudjeluju u učenju jezika nositelji vlastite kulture te bitan izvor informacije o njoj.

Više informacija o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Mostaru te o projektu „Studentska virtualna mreža" možete saznati na sljedećim poveznicama:

http://www.unizg.hr/fileadmin/universitas/103/universitas.html#page/9

https://narod.hr/kultura/suradnja-sveucilista-zagrebu-mostaru-virtualna-mreza-daljinsko-ucenje-jezika

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS