Objavljeno: 6. 6. 2018. u 00:17
Uređeno: 6. 6. 2018. u 00:27
Maria Florencia Luchetti

Djelatnica Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Natasha Kathleen Levak razgovarala je s novinarima Glasa Slavonije o povratku Hrvata u iseljeništvu, povodom Iseljeničkog kongresa koji će se održati u Osijeku od 29. 6. do 1. 7. 2018., izazovima koje uzrokuje odljev mozgova i mogućnostima implementacije strategije za promicanje povratka znanja i vještina u domovinu.

Objasnila je način na koji se na Hrvatskim studijama radi na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini kako bi se povezala iskustva, znanja i perspektiva  studenata, stručnjaka i znanstvenika Hrvata u domovini i u dijaspori. Na tu temu istaknula je: „virtualne metode mogu biti učinkovite za razvoj globalnih timova koji mogu dijeliti znanja i sudjelovati u aktivnostima“. Izjavila je da će dijaspora kroz ove aktivnosti „dobiti više prilika za razumijevanje trenutne situacije u svojoj domovini i razvijanje profesionalnih odnosa sa svojim kolegama, te potencijalno pridonijeti razvoju povjerenja i profesionalnih sinergija“.

Članak u cijelosti možete čitati na sljedećoj poveznici.

 


 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS