Objavljeno: 6. 6. 2018. u 00:17
Uređeno: 6. 6. 2018. u 00:27
Maria Florencia Luchetti

Djelatnica Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Natasha Kathleen Levak razgovarala je s novinarima Glasa Slavonije o povratku Hrvata u iseljeništvu, povodom Iseljeničkog kongresa koji će se održati u Osijeku od 29. 6. do 1. 7. 2018., izazovima koje uzrokuje odljev mozgova i mogućnostima implementacije strategije za promicanje povratka znanja i vještina u domovinu.

Objasnila je način na koji se na Hrvatskim studijama radi na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini kako bi se povezala iskustva, znanja i perspektiva  studenata, stručnjaka i znanstvenika Hrvata u domovini i u dijaspori. Na tu temu istaknula je: „virtualne metode mogu biti učinkovite za razvoj globalnih timova koji mogu dijeliti znanja i sudjelovati u aktivnostima“. Izjavila je da će dijaspora kroz ove aktivnosti „dobiti više prilika za razumijevanje trenutne situacije u svojoj domovini i razvijanje profesionalnih odnosa sa svojim kolegama, te potencijalno pridonijeti razvoju povjerenja i profesionalnih sinergija“.

Članak u cijelosti možete čitati na sljedećoj poveznici.

 


 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS