Objavljeno: 6. 6. 2018. u 00:40
Uređeno: 12. 10. 2018. u 10:37
Maria Florencia Luchetti

U petak, 15. lipnja na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu održat će se predstavljanje knjige „Introduction to Deep Learning. From Logical Calculus to Artificial intelligence“ doc. dr. sc. Sandra Skansija koje su organizirale studentska udruga Hrvatskih studija Studia Croatica i  Sekcija za filozofiju uma i kognitivnu znanost Hrvatskog filozofskog društva. Predsjednik Hrvatskoga filozofskog društva, prof. Zdravko Radman prezentirat će knjigu uz  prof. Borisa Vrdoljaka, prof. Davora Lauca, doc. Roberta Kopala i mr. Ninoslava Čerkeza.

U razgovoru s Ivanom Perkovom za Universitas, doc. dr. sc. Sandro Skansi ponudio je nekoliko zanimljivih ideja o dubokom učenju, logici, umjetnoj inteligenciji, programiranju, filozofiji, radu u privatnom i javnom sektoru, te o ključnim porukama njegove knjige.

Što se tiče Hrvatskih studija, smatra  da su transformacijom u sadašnji status  sveučilišnog odjela Hrvatski studiji postali „jasna ustrojbena jedinica“, da postojanje određenih “kroatoloških očekivanja” pridonosi Hrvatskim studijama u njihovoj prepoznatljivosti i da je to važno, jer „Stranca nikada nećete iskreno zainteresirati tako da mu prezentirate njegovu kulturu, nego prezentacijom vlastite kulture“.

Intervju za Universitas možete čitati na sljedećoj poveznici.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS