Objavljeno: 6. 6. 2018. u 00:40
Uređeno: 12. 10. 2018. u 10:37
Maria Florencia Luchetti

U petak, 15. lipnja na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu održat će se predstavljanje knjige „Introduction to Deep Learning. From Logical Calculus to Artificial intelligence“ doc. dr. sc. Sandra Skansija koje su organizirale studentska udruga Hrvatskih studija Studia Croatica i  Sekcija za filozofiju uma i kognitivnu znanost Hrvatskog filozofskog društva. Predsjednik Hrvatskoga filozofskog društva, prof. Zdravko Radman prezentirat će knjigu uz  prof. Borisa Vrdoljaka, prof. Davora Lauca, doc. Roberta Kopala i mr. Ninoslava Čerkeza.

U razgovoru s Ivanom Perkovom za Universitas, doc. dr. sc. Sandro Skansi ponudio je nekoliko zanimljivih ideja o dubokom učenju, logici, umjetnoj inteligenciji, programiranju, filozofiji, radu u privatnom i javnom sektoru, te o ključnim porukama njegove knjige.

Što se tiče Hrvatskih studija, smatra  da su transformacijom u sadašnji status  sveučilišnog odjela Hrvatski studiji postali „jasna ustrojbena jedinica“, da postojanje određenih “kroatoloških očekivanja” pridonosi Hrvatskim studijama u njihovoj prepoznatljivosti i da je to važno, jer „Stranca nikada nećete iskreno zainteresirati tako da mu prezentirate njegovu kulturu, nego prezentacijom vlastite kulture“.

Intervju za Universitas možete čitati na sljedećoj poveznici.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS