Objavljeno: 3. 9. 2018. u 17:11
Uređeno: 3. 9. 2018. u 18:02
Maria Florencia Luchetti

Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu otvorio je na društvenoj mreži Facebook-u službenu stranicu Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na španjolskom jeziku pod nazivom „Estudios Croatas“.

Cilj je ovoga novoga alata pružiti informacije o djelatnosti Hrvatskih studija usmjerenoj na potomke hrvatskih iseljenika španjolskog govornog područja koji još ne govore tečno hrvatski jezik. U dva tjedna stranica je stekla preko 570 prijatelja, što pokazuje veliki interes i odaziv ovoj inicijativi.

Poseban interes je izazvala informacija o upisu u sklopu posebne kvote namijenjene Hrvatima izvan Republike Hrvatske u akademskoj godini 2018.-2019., koja se odnosi na dvije kategorije definirane zakonom o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske:  pripadnike hrvatske manjine u europskim državama i Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama i njihove potomke.

Osim toga, stranica Estudios Croatas objavljuje korisne informacije za Hrvate izvan Republike Hrvatske i djelatnica Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. María Florencia Luchetti nudi podršku i savjetovanje na španjolskom jeziku svim Hrvatima koji razmišljaju o povratku u domovinu.

Stranicu možete pogledati na sljedećoj poveznici.
 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS