Objavljeno: 3. 9. 2018. u 17:11
Uređeno: 3. 9. 2018. u 18:02
Maria Florencia Luchetti

Znanstveni zavod Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu otvorio je na društvenoj mreži Facebook-u službenu stranicu Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na španjolskom jeziku pod nazivom „Estudios Croatas“.

Cilj je ovoga novoga alata pružiti informacije o djelatnosti Hrvatskih studija usmjerenoj na potomke hrvatskih iseljenika španjolskog govornog područja koji još ne govore tečno hrvatski jezik. U dva tjedna stranica je stekla preko 570 prijatelja, što pokazuje veliki interes i odaziv ovoj inicijativi.

Poseban interes je izazvala informacija o upisu u sklopu posebne kvote namijenjene Hrvatima izvan Republike Hrvatske u akademskoj godini 2018.-2019., koja se odnosi na dvije kategorije definirane zakonom o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske:  pripadnike hrvatske manjine u europskim državama i Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama i njihove potomke.

Osim toga, stranica Estudios Croatas objavljuje korisne informacije za Hrvate izvan Republike Hrvatske i djelatnica Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. María Florencia Luchetti nudi podršku i savjetovanje na španjolskom jeziku svim Hrvatima koji razmišljaju o povratku u domovinu.

Stranicu možete pogledati na sljedećoj poveznici.
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS