Objavljeno: 17. 10. 2018. u 15:28
Uređeno: 17. 10. 2018. u 15:28
Maria Florencia Luchetti

Djelatnica Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Natasha Kathleen Levak, u četvrtak 13. rujna 2018. prisustvovala je svečanom predstavljanju knjige „Dnevnik iz tuđine“ koje je organizirala Hrvatska Matica iseljenika.

Autorica knjige je Vanda Boras Podravac, sociologinja i aktivistica civilnih udruga hrvatske zajednice u Australiji, koja je dobila veliko priznanje za svoj rad. Tema knjige je priča o hrvatskoj dijaspori, obitelji, vrijednostima, kulturnoj različitosti i životnoj adaptaciji u različitim mjestima poput glavnih gradova Argentine i Australije.

Osim autorice, knjigu su predstavljali ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić, predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović, urednica knjige Vesna Kukavica, a voditeljica predstavljanja bila je prof. Ljerka Galic.
Tom prilikom djelatnica Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu je razmijenila iskustva i kontakte.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS