Objavljeno: 17. 10. 2018. u 15:28
Uređeno: 17. 10. 2018. u 15:28
Maria Florencia Luchetti

Djelatnica Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Natasha Kathleen Levak, u četvrtak 13. rujna 2018. prisustvovala je svečanom predstavljanju knjige „Dnevnik iz tuđine“ koje je organizirala Hrvatska Matica iseljenika.

Autorica knjige je Vanda Boras Podravac, sociologinja i aktivistica civilnih udruga hrvatske zajednice u Australiji, koja je dobila veliko priznanje za svoj rad. Tema knjige je priča o hrvatskoj dijaspori, obitelji, vrijednostima, kulturnoj različitosti i životnoj adaptaciji u različitim mjestima poput glavnih gradova Argentine i Australije.

Osim autorice, knjigu su predstavljali ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić, predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović, urednica knjige Vesna Kukavica, a voditeljica predstavljanja bila je prof. Ljerka Galic.
Tom prilikom djelatnica Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu je razmijenila iskustva i kontakte.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS