Objavljeno: 17. 10. 2018. u 15:28
Uređeno: 17. 10. 2018. u 15:28
Maria Florencia Luchetti

Djelatnica Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Natasha Kathleen Levak, u četvrtak 13. rujna 2018. prisustvovala je svečanom predstavljanju knjige „Dnevnik iz tuđine“ koje je organizirala Hrvatska Matica iseljenika.

Autorica knjige je Vanda Boras Podravac, sociologinja i aktivistica civilnih udruga hrvatske zajednice u Australiji, koja je dobila veliko priznanje za svoj rad. Tema knjige je priča o hrvatskoj dijaspori, obitelji, vrijednostima, kulturnoj različitosti i životnoj adaptaciji u različitim mjestima poput glavnih gradova Argentine i Australije.

Osim autorice, knjigu su predstavljali ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Mijo Marić, predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović, urednica knjige Vesna Kukavica, a voditeljica predstavljanja bila je prof. Ljerka Galic.
Tom prilikom djelatnica Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu je razmijenila iskustva i kontakte.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS