Objavljeno: 30. 10. 2018. u 14:59
Uređeno: 13. 11. 2018. u 14:32
Maria Florencia Luchetti

U utorak, 25. rujna 2018. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održana je tribina Hispanski svijet koju su organizirali Hrvatsko-hispansko društvo i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića.

Potpredsjednik Hrvatskog-hispanskog društva i novinar Glasa Hrvatske, David Rey, bio je voditelj tribine, dok je etnolog-antropolog iz Bolivije Javier Gonzáles predavao o zanimljivoj temi „Latinoameričke biljke koje su oplemenile Europu“.

Djelatnice Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu bile su pozvane i prisustvovale ovome događaju, povodom kojeg se razgovaralo o mogućnostima zajedničke suradnje.

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS