Objavljeno: 30. 10. 2018. u 14:59
Uređeno: 13. 11. 2018. u 14:32
Maria Florencia Luchetti

U utorak, 25. rujna 2018. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu održana je tribina Hispanski svijet koju su organizirali Hrvatsko-hispansko društvo i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića.

Potpredsjednik Hrvatskog-hispanskog društva i novinar Glasa Hrvatske, David Rey, bio je voditelj tribine, dok je etnolog-antropolog iz Bolivije Javier Gonzáles predavao o zanimljivoj temi „Latinoameričke biljke koje su oplemenile Europu“.

Djelatnice Znanstvenog Zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu bile su pozvane i prisustvovale ovome događaju, povodom kojeg se razgovaralo o mogućnostima zajedničke suradnje.

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS