Objavljeno: 11. 12. 2018. u 16:04
Sara Paraga

                               Znanstveni zavod i International Organization for Migration pozivaju Vas na
 

                                                   Global Migration Film Festival (GMFF)

                       koji će se na Međunarodni dan migranata po prvi puta održati na Hrvatskim studijima.
                                   

                                                           Kad : 18. 12. 2018. u 15:30 h
                                                          Gdje: Hrvatski studiji, dvorana Vukovar

The Global Migration Film Festival pokrenuo je International Organization for Migration (IOM), UN-ova agencija za migracije 2016. godine.

GMFF predstavlja igrane i dokumentarne filmove koji tematiziraju obećanja i izazove migracija, kao i jedinstven doprinos migranata u njihovim novim zajednicama. Cilj festivala je otvoriti put široj raspravi o jednom od najvećih fenomena našeg doba.

U sklopu GMFF-a prikazat će se dugometražni dokumentarni film Bushfallers – A Journey Of Chasing Dreams redatelja Nilsa Benjamina Kedinga.

U nastavku je opis filma:

Četiri mlada filmaša, dva iz Kameruna i dva iz Njemačke, krenu na put kako bi odgovorili na jedno jednostavno pitanje s kompleksnim odgovorom: zašto Afrikanci žele migrirati u Europu?
Vođeni glasovima onih koji su otišli, onih koji su ostali i onih koji su se vratili, redatelji ulaze u težnje, snove i stvarnosti kamerunske dijaspore, nudeći novu perspektivu u poznatom istraživanju. Dopuštajući migrantima da pričaju svoje priče, Bushfallers otkriva složenosti koje stoje u pozadini  odluke o odlasku. Kako se putovanje razvija, nameće se jasna jednadžba: u stvari migracija je prvi korak prema nastojanju da sanjaju svoje snove.

Nakon projekcije filma pozivamo Vas da nam se pridružite u panel diskusiji na temu suvremenih migracija.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS