Objavljeno: 11. 12. 2018. u 16:04
Sara Paraga

                               Znanstveni zavod i International Organization for Migration pozivaju Vas na
 

                                                   Global Migration Film Festival (GMFF)

                       koji će se na Međunarodni dan migranata po prvi puta održati na Hrvatskim studijima.
                                   

                                                           Kad : 18. 12. 2018. u 15:30 h
                                                          Gdje: Hrvatski studiji, dvorana Vukovar

The Global Migration Film Festival pokrenuo je International Organization for Migration (IOM), UN-ova agencija za migracije 2016. godine.

GMFF predstavlja igrane i dokumentarne filmove koji tematiziraju obećanja i izazove migracija, kao i jedinstven doprinos migranata u njihovim novim zajednicama. Cilj festivala je otvoriti put široj raspravi o jednom od najvećih fenomena našeg doba.

U sklopu GMFF-a prikazat će se dugometražni dokumentarni film Bushfallers – A Journey Of Chasing Dreams redatelja Nilsa Benjamina Kedinga.

U nastavku je opis filma:

Četiri mlada filmaša, dva iz Kameruna i dva iz Njemačke, krenu na put kako bi odgovorili na jedno jednostavno pitanje s kompleksnim odgovorom: zašto Afrikanci žele migrirati u Europu?
Vođeni glasovima onih koji su otišli, onih koji su ostali i onih koji su se vratili, redatelji ulaze u težnje, snove i stvarnosti kamerunske dijaspore, nudeći novu perspektivu u poznatom istraživanju. Dopuštajući migrantima da pričaju svoje priče, Bushfallers otkriva složenosti koje stoje u pozadini  odluke o odlasku. Kako se putovanje razvija, nameće se jasna jednadžba: u stvari migracija je prvi korak prema nastojanju da sanjaju svoje snove.

Nakon projekcije filma pozivamo Vas da nam se pridružite u panel diskusiji na temu suvremenih migracija.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS