Objavljeno: 20. 12. 2018. u 13:41
Uređeno: 8. 1. 2019. u 14:33
Sara Paraga

U četvrtak 18.12.2018. na Međunarodni dan migranata na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu održan je Global Migration Film Festival u organizaciji International Organization for Migration i Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija.

Cilj festivala bio je upoznati studente i akademsku zajednicu s temom i problematikom suvremenih migracija.

 Uvodno su prikazana dva kratka filma, jedan promotivni film o Global Migration Film Festivalu, a drugi promotivni film je bio vezan za problematiku integracije migranata u društvo. Nakon kratkih filmova i uvodne prezentacije gospodina Igora Aničića iz IOM-a o aktivnostima International Organization for Migration (IOM) uslijedila je projekcija dokumentarnog filma "Bushfallers - A Journey of Chasing Dreams", o mladim migrantima iz Afrike koji žele migrirati u Europu.

Na festivalu su sudjelovali studenti s Odsjeka za komunikologiju Hrvatskih studija, profesori i predstavnici studentske inicijative Filozofskog fakulteta Studenti za izbjeglice.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS