Objavljeno: 20. 12. 2018. u 13:41
Uređeno: 8. 1. 2019. u 14:33
Sara Paraga

U četvrtak 18.12.2018. na Međunarodni dan migranata na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu održan je Global Migration Film Festival u organizaciji International Organization for Migration i Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija.

Cilj festivala bio je upoznati studente i akademsku zajednicu s temom i problematikom suvremenih migracija.

 Uvodno su prikazana dva kratka filma, jedan promotivni film o Global Migration Film Festivalu, a drugi promotivni film je bio vezan za problematiku integracije migranata u društvo. Nakon kratkih filmova i uvodne prezentacije gospodina Igora Aničića iz IOM-a o aktivnostima International Organization for Migration (IOM) uslijedila je projekcija dokumentarnog filma "Bushfallers - A Journey of Chasing Dreams", o mladim migrantima iz Afrike koji žele migrirati u Europu.

Na festivalu su sudjelovali studenti s Odsjeka za komunikologiju Hrvatskih studija, profesori i predstavnici studentske inicijative Filozofskog fakulteta Studenti za izbjeglice.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS