Objavljeno: 20. 12. 2018. u 13:41
Uređeno: 8. 1. 2019. u 14:33
Sara Paraga

U četvrtak 18.12.2018. na Međunarodni dan migranata na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu održan je Global Migration Film Festival u organizaciji International Organization for Migration i Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija.

Cilj festivala bio je upoznati studente i akademsku zajednicu s temom i problematikom suvremenih migracija.

 Uvodno su prikazana dva kratka filma, jedan promotivni film o Global Migration Film Festivalu, a drugi promotivni film je bio vezan za problematiku integracije migranata u društvo. Nakon kratkih filmova i uvodne prezentacije gospodina Igora Aničića iz IOM-a o aktivnostima International Organization for Migration (IOM) uslijedila je projekcija dokumentarnog filma "Bushfallers - A Journey of Chasing Dreams", o mladim migrantima iz Afrike koji žele migrirati u Europu.

Na festivalu su sudjelovali studenti s Odsjeka za komunikologiju Hrvatskih studija, profesori i predstavnici studentske inicijative Filozofskog fakulteta Studenti za izbjeglice.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS