Objavljeno: 11. 3. 2019. u 09:19
Sara Paraga

Pozivamo Vas na okrugli stol informativno edukativnog sadržaja Put do Sveučilišta - iskustva i poteškoće osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja u organizaciji Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija koji će se održati u Knjižnici Hrvatskih studija 12. ožujka 2019. od 10.00 do 12.00 sati.

Organizacijom okruglog stola Znanstveni zavod Hrvatskih studija želi otvoriti dijalog akademske zajednice i osoba s invaliditetom, ispitati mogućnosti i prepreke s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno suočavaju u sustavu visokog obrazovanja, potaknuti njihovo veće uključenje u studiranje, te istražiti načine kako im olakšati put prema realizaciji njihovih akademskih ciljeva, potencijala i još kvalitetnijoj integraciji u sveučilišni život i znanstvenu zajednicu.

U raspravi će sudjelovati predstavnici Hrvatskog sabora, Zajednice saveza osoba s invaliditetom (SOIH), akademske zajednice i drugih relevantnih institucija.

Program okruglog stola možete preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS