Objavljeno: 11. 3. 2019. u 09:19
Sara Paraga

Pozivamo Vas na okrugli stol informativno edukativnog sadržaja Put do Sveučilišta - iskustva i poteškoće osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja u organizaciji Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija koji će se održati u Knjižnici Hrvatskih studija 12. ožujka 2019. od 10.00 do 12.00 sati.

Organizacijom okruglog stola Znanstveni zavod Hrvatskih studija želi otvoriti dijalog akademske zajednice i osoba s invaliditetom, ispitati mogućnosti i prepreke s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno suočavaju u sustavu visokog obrazovanja, potaknuti njihovo veće uključenje u studiranje, te istražiti načine kako im olakšati put prema realizaciji njihovih akademskih ciljeva, potencijala i još kvalitetnijoj integraciji u sveučilišni život i znanstvenu zajednicu.

U raspravi će sudjelovati predstavnici Hrvatskog sabora, Zajednice saveza osoba s invaliditetom (SOIH), akademske zajednice i drugih relevantnih institucija.

Program okruglog stola možete preuzeti ovdje.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS