Objavljeno: 11. 3. 2019. u 11:24
Uređeno: 12. 3. 2019. u 09:35
Natasha Kathleen Ružić

Od 1. do 2. veljače 2019. u Salzburgu je održana međunarodna znanstvena konferencija "Mobilities and Transformation: Understanding Societies, Economies, and Environments on the Move" u organizaciji Sveučilišta u Salzburgu.

Dr. sc. Natasha Kathleen Levak predstavljala je istraživačku skupinu iz Znanstvenog zavoda dr. sc. Katicu Jurčević, dr. sc. Natashu Kathleen Levak i dr. sc. Mariju Florenciju Luchetti i sudjelovala je u konferenciji sa zajedničkim izlaganjem “Return migration and the re-conceptualisation of identity relating to self and the cultural group after returning to the cultural ancestral homeland, Croatia."

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS