Objavljeno: 14. 3. 2019. u 16:47
Sara Paraga

U organizaciji Znanstvenog zavoda i Knjižnice Hrvatskih studija 12.ožujka 2019. održan je okrugli stol "Put do Sveučilišta – iskustva i poteškoće osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja".

Prisutne su pozdravile predstojnica Znanstvenog zavoda dr. sc. Katica Jurčević i zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom mr. sc. Marinka Bakula Anđelić.

Kao govornici na okruglom stolu sudjelovali su dr. Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom, Ljubica Lukačić, zastupnica u Hrvatskom saboru, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske, Ivan Bota, voditelj Ureda za studente Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Perkov, asistent Odsjeka za sociologiju na Hrvatskim studijima, doc. dr. sc. Jelena Maričić, predstojnica Odsjeka za psihologiju Hrvatskih studija, Iva Ćalić i Ružica Bešlić Grbešić iz Knjižnice Hrvatskih studija.

Nastavnici Hrvatskih studija i predstavnici Sveučilišta doprinijeli su raspravi stručnom i znanstvenom perspektivom, te svojim iskustvima u radu sa studentima koji imaju invaliditet, a okruglom stolu nazočili su studenti Hrvatskih studija i drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS