Objavljeno: 14. 3. 2019. u 16:47
Sara Paraga

U organizaciji Znanstvenog zavoda i Knjižnice Hrvatskih studija 12.ožujka 2019. održan je okrugli stol "Put do Sveučilišta – iskustva i poteškoće osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja".

Prisutne su pozdravile predstojnica Znanstvenog zavoda dr. sc. Katica Jurčević i zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom mr. sc. Marinka Bakula Anđelić.

Kao govornici na okruglom stolu sudjelovali su dr. Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom, Ljubica Lukačić, zastupnica u Hrvatskom saboru, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske, Ivan Bota, voditelj Ureda za studente Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Perkov, asistent Odsjeka za sociologiju na Hrvatskim studijima, doc. dr. sc. Jelena Maričić, predstojnica Odsjeka za psihologiju Hrvatskih studija, Iva Ćalić i Ružica Bešlić Grbešić iz Knjižnice Hrvatskih studija.

Nastavnici Hrvatskih studija i predstavnici Sveučilišta doprinijeli su raspravi stručnom i znanstvenom perspektivom, te svojim iskustvima u radu sa studentima koji imaju invaliditet, a okruglom stolu nazočili su studenti Hrvatskih studija i drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS