Objavljeno: 14. 3. 2019. u 16:47
Sara Paraga

U organizaciji Znanstvenog zavoda i Knjižnice Hrvatskih studija 12.ožujka 2019. održan je okrugli stol "Put do Sveučilišta – iskustva i poteškoće osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja".

Prisutne su pozdravile predstojnica Znanstvenog zavoda dr. sc. Katica Jurčević i zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom mr. sc. Marinka Bakula Anđelić.

Kao govornici na okruglom stolu sudjelovali su dr. Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom, Ljubica Lukačić, zastupnica u Hrvatskom saboru, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske, Ivan Bota, voditelj Ureda za studente Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Perkov, asistent Odsjeka za sociologiju na Hrvatskim studijima, doc. dr. sc. Jelena Maričić, predstojnica Odsjeka za psihologiju Hrvatskih studija, Iva Ćalić i Ružica Bešlić Grbešić iz Knjižnice Hrvatskih studija.

Nastavnici Hrvatskih studija i predstavnici Sveučilišta doprinijeli su raspravi stručnom i znanstvenom perspektivom, te svojim iskustvima u radu sa studentima koji imaju invaliditet, a okruglom stolu nazočili su studenti Hrvatskih studija i drugih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS