Objavljeno: 2. 4. 2019. u 17:13
Uređeno: 2. 4. 2019. u 17:23
Maria Florencia Luchetti

U 112. broju hrvatskih sveučilišnih novina „Universitas“ objavljen je članak o okruglom stolu „Put do Sveučilišta – iskustva i poteškoće osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja“ koji se održao na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu 12. ožujka 2019. u organizaciji Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. 

Članak donosi opis događanja i najvažnije misli koje su sudionici okruglog stola istaknuli u svojim izlaganjima koja su tematizirala dosadašnje iskustvo, prespektivu i mogućnosti za osobe s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja.
 
Članak pogledajte na sljedećoj poveznici.
 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS