Objavljeno: 2. 4. 2019. u 17:13
Uređeno: 2. 4. 2019. u 17:23
Maria Florencia Luchetti

U 112. broju hrvatskih sveučilišnih novina „Universitas“ objavljen je članak o okruglom stolu „Put do Sveučilišta – iskustva i poteškoće osoba s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja“ koji se održao na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu 12. ožujka 2019. u organizaciji Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. 

Članak donosi opis događanja i najvažnije misli koje su sudionici okruglog stola istaknuli u svojim izlaganjima koja su tematizirala dosadašnje iskustvo, prespektivu i mogućnosti za osobe s invaliditetom u sustavu visokog obrazovanja.
 
Članak pogledajte na sljedećoj poveznici.
 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS