Objavljeno: 9. 4. 2019. u 10:06
Sara Paraga

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na okrugli stol „Potreba za jačanjem međureligijskog dijaloga u akademskoj zajednici“ koji će se održati u utorak, 16. travnja 2019. u Matici Hrvatskoj s početkom u 11 sati.

Realizacija ovog okruglog stola je aktivnost u sklopu Tandem projekta kojeg provodi UN-ova Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u suradnji s Hrvatskim studijima.  

Cilj je potaknuti raspravu i promišljanje o međureligijskom dijalogu u akademskoj zajednici.

„Tandem: Towards Empowered Migrant Youth in Southern Europe“ projekt provodi se u partnerstvu između Međunarodne organizacije za migracije, Europskog udruženja sveučilišta i Talijanske islamske vjerske zajednice. Projekt je financiran od strane europskog Fonda za azil, migracije i integraciju, a njime se nastoji ojačati inkluzivno društvo tako da se potakne komunikacija i zajednička suradnja između mladih državljana trećih zemalja i njihovih vršnjaka u zemlji domaćinu.

Sažetak projekta pogledajte na sljedećoj poveznici: https://croatia.iom.int/projects/tandem-towards-empowered-migrant-youth-southern-europe-0.

Program možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

Veselimo se Vašem dolasku !

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS