Objavljeno: 9. 4. 2019. u 10:06
Sara Paraga

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na okrugli stol „Potreba za jačanjem međureligijskog dijaloga u akademskoj zajednici“ koji će se održati u utorak, 16. travnja 2019. u Matici Hrvatskoj s početkom u 11 sati.

Realizacija ovog okruglog stola je aktivnost u sklopu Tandem projekta kojeg provodi UN-ova Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u suradnji s Hrvatskim studijima.  

Cilj je potaknuti raspravu i promišljanje o međureligijskom dijalogu u akademskoj zajednici.

„Tandem: Towards Empowered Migrant Youth in Southern Europe“ projekt provodi se u partnerstvu između Međunarodne organizacije za migracije, Europskog udruženja sveučilišta i Talijanske islamske vjerske zajednice. Projekt je financiran od strane europskog Fonda za azil, migracije i integraciju, a njime se nastoji ojačati inkluzivno društvo tako da se potakne komunikacija i zajednička suradnja između mladih državljana trećih zemalja i njihovih vršnjaka u zemlji domaćinu.

Sažetak projekta pogledajte na sljedećoj poveznici: https://croatia.iom.int/projects/tandem-towards-empowered-migrant-youth-southern-europe-0.

Program možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

Veselimo se Vašem dolasku !

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS