Objavljeno: 18. 4. 2019. u 15:56
Uređeno: 24. 4. 2019. u 11:19
Sara Paraga

U utorak, 17. travnja 2019., u organizaciji Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i UN-ove Međunarodne organizacije za migracije održan je okrugli stol "Potreba za jačanjem međureligijskog dijaloga u akademskoj zajednici".

Okrugli stol je aktivnost projekta „Tandem: Towards Empowered Migrant Youth in Southern Europe“ koji se provodi u partnerstvu između Međunarodne organizacije za migracije, Europskog udruženja sveučilišta i Talijanske islamske vjerske zajednice, a svrha mu je jačanje inkluzivnog društva tako da se potakne komunikacija i zajednička suradnja između mladih državljana trećih zemalja, i njihovih vršnjaka u zemlji domaćinu.

Okrugli stol je bio podijeljen u dva panela. U prvom panelu su predstavljena izlaganja o temi međureligijskog dijaloga iz perspektive predstavnika akademske i religijske zajednice, a u drugom panelu svoja svjedočanstva o životu i obrazovanju u Hrvatskoj s prisutnima su podijelili bivši studenti iz Irana i Sirije, nakon čega je uslijedila zanimljiva i konstruktivna rasprava u kojoj su aktivno sudjelovali i studenti s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Kao govornici na okruglom stolu sudjelovali su: prof. dr. sc. Stipan Tadić, Erik Brezovec i Petar Bilobrk s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, te Mahamandalešvar Swami Vivek Puri, predsjednik Hinduističke vjerske zajednice Hrvatske.

 

 

 

  

 

 

 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS