Objavljeno: 14. 5. 2019. u 13:24
Uređeno: 15. 5. 2019. u 10:02
Tea Cacović

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje i diskusiju na temu predstojećih izbora za Europski parlament, koje će se održati u utorak 21. svibnja 2019. s početkom u 11 i 30 u prostoru knjižnice Hrvatskih studija.

Predavanje i diskusiju organizira Znanstveni zavod Hrvatskih studija u suradnji s Odsjekom za sociologiju.

Cilj predavanja je informirati primarno studente o političkom sustavu Europske unije (i načinima njegova funkcioniranja) sa znanstvenog stajališta i stajališta EU institucija.

Uvodni govor na temu Europska unija na raskrižju u kontekstu EU izbora održat će izv. prof. dr.sc. Mladen Puškarić s Odsjeka za sociologiju.

S političkim sustavom Europske unije i načinima njegovog funkcioniranja upoznat će nas gostujući predavač s dugogodišnjim iskustvom rada u Europskoj komisiji Filip Tanay, voditelj koordinacijskog tima Komisije unutar jedinice Europskog semestra.

Očekujemo i zanimljivu diskusiju na temu predstojećih EU izbora.

Pozivaju se svi, a posebno studenti i svi oni čije je područje interesa blisko navedenim temama da se uključe u raspravu.

Predviđeno trajanje predavanja i diskusije je sat vremena.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS