Objavljeno: 14. 5. 2019. u 13:24
Uređeno: 15. 5. 2019. u 10:02
Tea Cacović

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na predavanje i diskusiju na temu predstojećih izbora za Europski parlament, koje će se održati u utorak 21. svibnja 2019. s početkom u 11 i 30 u prostoru knjižnice Hrvatskih studija.

Predavanje i diskusiju organizira Znanstveni zavod Hrvatskih studija u suradnji s Odsjekom za sociologiju.

Cilj predavanja je informirati primarno studente o političkom sustavu Europske unije (i načinima njegova funkcioniranja) sa znanstvenog stajališta i stajališta EU institucija.

Uvodni govor na temu Europska unija na raskrižju u kontekstu EU izbora održat će izv. prof. dr.sc. Mladen Puškarić s Odsjeka za sociologiju.

S političkim sustavom Europske unije i načinima njegovog funkcioniranja upoznat će nas gostujući predavač s dugogodišnjim iskustvom rada u Europskoj komisiji Filip Tanay, voditelj koordinacijskog tima Komisije unutar jedinice Europskog semestra.

Očekujemo i zanimljivu diskusiju na temu predstojećih EU izbora.

Pozivaju se svi, a posebno studenti i svi oni čije je područje interesa blisko navedenim temama da se uključe u raspravu.

Predviđeno trajanje predavanja i diskusije je sat vremena.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS