Objavljeno: 30. 5. 2019. u 14:43
Uređeno: 30. 5. 2019. u 16:52
Maria Florencia Luchetti

U subotu, 18. svibnja 2019. godine Frankfurter Allgemeine Zeitung obavio je članak Michaela Martensa pod naslovom „Unheilvolle Nebenwirkung. Seit Kroatien in der EU ist, wander immer mehr Menschen ab“. U njemu je objavljena izjava dr. sc. Caroline Hornstein-Tomić, vanjske suradnice Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, vezana za migracije i odljev radne snage iz Hrvatske.

Članak možete vidjeti na sljedećoj poveznici

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu djeluju od 16. studenoga 1992. godine. Od 2017. ustrojeni su kao sveučilišni odjel za interdisciplinarno proučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne i intelektualne povijesti i zbilje, medijske i interpersonalne komunikacije, akcija društvenih skupina, ljudskoga doživljavanja i ponašanja, razvoj jezika, otvorenih političkih, kulturnih i socijalnih pitanja od nacionalnoga ili regionalnoga interesa.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka organizacija izvode studije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini. Studijski programi filozofije, hrvatskoga latiniteta, komunikologije, kroatologije, latinskoga jezika, povijesti, psihologije i sociologije, znanstvenoga i nastavničkoga smjera, usporedno uzimaju u obzir četiri sastavnice: 1. općeteorijsku i metodološku, 2. nacionalnu ili kroatološku, 3. europsku i 4. globalnu.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS