Objavljeno: 30. 5. 2019. u 14:43
Uređeno: 30. 5. 2019. u 16:52
Maria Florencia Luchetti

U subotu, 18. svibnja 2019. godine Frankfurter Allgemeine Zeitung obavio je članak Michaela Martensa pod naslovom „Unheilvolle Nebenwirkung. Seit Kroatien in der EU ist, wander immer mehr Menschen ab“. U njemu je objavljena izjava dr. sc. Caroline Hornstein-Tomić, vanjske suradnice Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, vezana za migracije i odljev radne snage iz Hrvatske.

Članak možete vidjeti na sljedećoj poveznici

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS