Objavljeno: 23. 9. 2019. u 17:50
Uređeno: 24. 9. 2019. u 15:17
Maria Florencia Luchetti
Sudjelovanje predstojnice Znanstvenog...Predstojnica Znanstvenog zavoda Hrvstakih studiji Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Katica Jurčević sudjelovala je na predstavljanju knjige „Reflections on the Mediterranean“

 

U petak, 20, rujna 2019. u Visu održano je predstavljanje knjige „Reflections on the Mediterranean“ koja sadržava izabrane znanstvene radove s konferencije MIC - VIS 2018 (Mediterranean Islands Conference). 

Urednice zbornika su dr. sc. Katica Jurčević, predstojnica Znanstvenog zavoda Hrvstakih studiji Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr.sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan, znanstvena savjetnica u trajnom zvanju u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar i dr. sc. Ozana Ramljak, profesorica i voditeljica studija na Veleučilištu VERN.  

U Hrvatskom domu u Visu dr. sc. Katica Jurčević, prof. dr. sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan i dr. sc. Ozana Ramljak predstavile su rezulate prošlogodišnje konferencie te najavale slijedeću konferienciju MIC - VIS 2020. 

Osim tiskane verzije, knjiga Reflections on the Mediterranean dostupna je na sljedećoj poveznici

 

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS