Objavljeno: 24. 9. 2019. u 15:41
Uređeno: 24. 9. 2019. u 15:42
Maria Florencia Luchetti
Obavljen je članak o promociji knjige...


U petak, 20 rujna 2019. obavljen je članak s promocijom knjige "Reflections on the Mediterranean"

Zbornik sadržava izabrane znanstvene radove s konferencije MIC - VIS 2018, u kojoj  su sudjelovale djelatnice Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

U petak, 20 rujna 2019. Nikola Kežić objavio je tekst o promociji knige "Reflections on the Mediterranean" na blogu Kut-Vis. Zbornik sadržava izabrane znanstvene radove s konferencije MIC - VIS 2018 (Mediterranean Islands Conference), gdje su sudjelovale i djelatnice Znanstvenog zavoda Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Prenosimo ovdje članak, a original možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

Večeras je u Visu, u Hrvatskom domu, predstavljena knjiga "Reflections on the Mediterranean". O knjizi su govorile urednice Katica Jurčević, Ljiljana Kaliterna Lipovčan i Ozana Ramljak. Riječ je o zborniku izabranih znanstvenih radova s prošlogodišnje konferencije MIC - VIS 2018 (Mediterranean Islands Conference).

U publici "društvo malo ali odabrano". Uvažavajući to urednice su bile sažete u predstavljanju, prikazan je film o MIC-VIS 2018, te trailer, najava za slijedeći MIC 2020. Svi smo dobili besplatan primjerak knjige, a Dobrila je urednicama darovala posljednji broj Hrvatske zore. Potom smo se malo družili uz domjenak...

Knjiga Reflections on the Mediterranean dostupna je u tiskanoj i online varijanti.

 

 

 

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS