Objavljeno: 22. 10. 2019. u 15:07
Uređeno: 22. 10. 2019. u 15:12
Natasha Kathleen Ružić

Od 10. do 11. listopada 2019. u Zagrebu je održana međunarodna znanstvena konferencija "Dijaspora i domovina" u organizaciji Centra za istraživanje Hrvatskog iseljeništva, 'International Metropolis Project' i Centra za kulturu i informacije Maksimir. Dr. sc. Natasha Kathleen Levak predstavljala je Znanstveni zavod i sudjelovala je u konferenciji sa izlaganjem “ Pokazatelji uspješne migracije druge generacije u domovinu svojih roditelja (predaka)."

Studenti Hrvatskih studija su sudjelovali u umrežavanju te upoznavanju presijednika ACAPa Zagreb (Association of Croatian American Professionals) gospodina Dona Markušić. Dr. sc. Katica Jurčević i dr. sc. Natasha Kathleen Levak podržavaju ACAP kao članovi.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS