Objavljeno: 7. 11. 2019. u 13:02
Uređeno: 7. 11. 2019. u 13:08
Natasha Kathleen Ružić

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na naša dva nadolazeća događaja – panel raspravu i konferenciju – na temu migracije i dijaspore pod nazivom "Remigracije i kružne migracije kao kohezijska strategija" i "Povratništvo i gospodarski razvoj".

Panel raspravu "Remigracije i kružne migracije kao kohezijska strategija" organiziraju Zaklada-Konrad-Adenauer u Zagrebu, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Institut za razvoj i međunarodne odnose i Veleposlanstvom Irske u Hrvatskoj.

Konferenciju "Povratništvo i gospodarski razvoj" organiziraju Zaklada-Konrad-Adenauer u Zagrebu, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Institut za migracije i narodnosti, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Hrvatska matica iseljenika.

Panel rasprava pod nazivom "Remigracije i kružne migracije kao kohezijska strategija" će se održati u ponedjeljak, 11. studenoga 2019. godine s početkom u 16.00 sati u dvorani Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3. Panel rasprava predstavlja nastavak ciklusa događaja pod nazivom Talking Europe II 2019-2020, koji kao svoj cilj imaju poticanje javne debate o sadašnjim izazovima i budućoj perspektivi Europske unije, ususret skorašnjem hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije. Ova panel rasprava će poslužiti kao uvod u konferenciju "Povratništvo i gospodarski razvoj", koja će se održati sljedećeg dana u utorak, 12. studenoga 2019. godine s početkom u 09.00 sati, također u u dvorani Hrvatske matice iseljenika.

Ove dvije konferencije će se prenositi uživo na: https://www.facebook.com/kas.zagreb/ te vas pozivamo da nam se pridružite online.

Za oba događaja je osiguran simultani prijevod za hrvatski i engleski jezik.

Svoj dolazak molimo potvrdite do 08. studenoga 2019. godine do 12.00 sati na e-mail: luka.blaic@kas.de ili juro.avgustinovic@kas.de.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS