Objavljeno: 7. 11. 2019. u 13:02
Uređeno: 7. 11. 2019. u 13:08
Natasha Kathleen Ružić

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na naša dva nadolazeća događaja – panel raspravu i konferenciju – na temu migracije i dijaspore pod nazivom "Remigracije i kružne migracije kao kohezijska strategija" i "Povratništvo i gospodarski razvoj".

Panel raspravu "Remigracije i kružne migracije kao kohezijska strategija" organiziraju Zaklada-Konrad-Adenauer u Zagrebu, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Institut za razvoj i međunarodne odnose i Veleposlanstvom Irske u Hrvatskoj.

Konferenciju "Povratništvo i gospodarski razvoj" organiziraju Zaklada-Konrad-Adenauer u Zagrebu, Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu, Institut za migracije i narodnosti, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Hrvatska matica iseljenika.

Panel rasprava pod nazivom "Remigracije i kružne migracije kao kohezijska strategija" će se održati u ponedjeljak, 11. studenoga 2019. godine s početkom u 16.00 sati u dvorani Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3. Panel rasprava predstavlja nastavak ciklusa događaja pod nazivom Talking Europe II 2019-2020, koji kao svoj cilj imaju poticanje javne debate o sadašnjim izazovima i budućoj perspektivi Europske unije, ususret skorašnjem hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije. Ova panel rasprava će poslužiti kao uvod u konferenciju "Povratništvo i gospodarski razvoj", koja će se održati sljedećeg dana u utorak, 12. studenoga 2019. godine s početkom u 09.00 sati, također u u dvorani Hrvatske matice iseljenika.

Ove dvije konferencije će se prenositi uživo na: https://www.facebook.com/kas.zagreb/ te vas pozivamo da nam se pridružite online.

Za oba događaja je osiguran simultani prijevod za hrvatski i engleski jezik.

Svoj dolazak molimo potvrdite do 08. studenoga 2019. godine do 12.00 sati na e-mail: luka.blaic@kas.de ili juro.avgustinovic@kas.de.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS