Objavljeno: 5. 12. 2019. u 10:29
Natasha Kathleen Levak

Znanstvenice iz Znanstvenog zavoda HSa dr. sc. Katica Jurčević, dr. sc. Silvana Škara, dr sc. Natasha Levak i ravniteljica IMINa dr. sc. Marina Perić Kaselj su se odazvale pozivu i bile su  27.11.2019. gošće Društva Slovensko - Hrvatškega prijateljstva u Novom mestu -  Slovenija te su nazočile predstavljanju  knjige Hrvatski nogomet u doba cara, kralja, poglavnika i maršala autora Davora Kovačića.  Knjigu  su predstavljali autor dr. sc. Davor Kovačić, recenzent dr. sc. Mario Jareb, direktor AGMa Stjepan Bekavac i voditelj programa Antun Katalenić.

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS